A klaidų įvairovė - kaip atsikratyti blakėmis namuose

Lapkritis 2018

Video: 1982-0514 Public Program, Advice on Right Side, Brighton Pavilion, UK, CC, DP (Lapkritis 2018).

Anonim

Бедбугс - је инсект паразит који живи на земљи дуже време. Човечанство је одавно труди да их се отараси, али пре него што наставите са методама борбе, неопходно је да улазите у тему "Вариети" таквих штеточина да зна како да се носи са њима.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! У борби против грешака, наши читаоци препоручује репелент Пест-Рејецт. Електромагнетни и ултразвучни технологија са ефикасношћу 100% да се носе са бубама, бубашваба и других инсеката. Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Опширније овде …

Све врсте буба и име

Бедбугс су велике одред полузхосткокрилих инсекти. У свету постоји више од 30 000 врста ових особа. Нису сви они штеточине и паразити, постоје безазлене врсте и такве које помажу човеку да једе друге инсекте.

Стаништем и исхраном могу се подијелити на сљедеће типове:

- штеточине пољопривредних биљака;

- инсекти који живе у води;

- безопасан за људе;

- кућни паразити крви.

на штеточине пољопривредног биља обухватају врсте бубама које се хране биљним соком бушењем стабљику и цвасти, зрневља, бобице.

Цаббаге буг - инсект паразит који може да смањи жетву, у одсуству његовог сузбијања, умножавају колонију и униште читаве приносе од купуса, уљане репице, шећерне репе и других биљака.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! Да би се ослободили кругова, наши читаоци саветују репелере Пест-Рејецт. Рад уређаја заснован је на технологији електромагнетних импулса и ултразвучних таласа! Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Још овде …

Буг-корњача, врста која је добила име због шкољке, воли зиму и тешке усјеве. Опасно је не само за одрасле, већ и за ларве. Они, као одрасли, хране се на зрну и имају затворени циклус репродукције.

Познати сву разноликост од детињства - заштитник буба, популарно име - буг-смрдљивац, љубавник малина. Ако је одведен, он ће отровати свој оштар мирис са јагодама.

За врсте које насељавају воду спадају такве врсте: водомери, гладијери, веслачи, велику белостомију. За људе, они су сигурни. Све су то безопасне врсте за људе.

Нису сви ови инсекти паразити и штеточине. Постоје и оне које не стварају опасност или штету за људе. Ове сорте укључују - линијски буг (Грапхосома линеатум), друго име - италијански, споља слично по боји за Цолорадо беетле. Храни се на кишобранима.

Друга врста бубе - Пиррхоцоридае Бескрилног (Пиррхоцорис аптерус), храна користи семена и остаје бескичмењака.

Пхотос врсте буба у стану

крвопија инсекти су веома опасни не само за људе, већ и животиња. Паразитизирајте у кућама и апартманима поред човека. Током дана се крију, нападају ноћу, када су њихове жртве најмање заштићене. Њихови угризи узрокују не само алергије, већ могу пренети инфекције. Отклањање беџева код куће је веома тешко.

Врсте једу фото

Људи постоје три врсте кућних клопа домашнего ( кревет, постељина, намештај ), али у ствари, то је једна те иста штеточина, о њеном станишту је веома флексибилан.

Различити бедбугови - разлози за појаву и репродукцију у стану

Различити хомебуги су један, али у људима верују да постоје - кревет, намештај, постељина. То је један иста врста паразита. Таква имена су им дати у станишту бубе.

Изглед фотографија са увећаном величином

Изглед подсећа на крпере. Имају малу, смеђу, прозирну тијело, дужина гладног стања је 3 мм, у пуној - 8 мм.

Који су разлози за појаву кућних кревета у стану и одакле се могу узети:

  • може доћи од комшија кроз вентилацију.
  • Ако у бар једном стану у кући заврше, можемо претпоставити да је цијела кућа заражена
  • да се животиње доведу у стан;
  • Ви или један од гостију, можете га довести са било којег јавног места
  • из посла, библиотеке, куће итд .;
  • купити заједно са намештајем, не само старим, већ и новим;
  • може се појавити чак иу савршено чистом стану.

Појава једног појединца у вашем стану подразумева појаву целе колоније. Један од најопаснијих паразита за особу је кревет.

Њихова репродукција се дешава брзо. Изузетно је тешко да се боре са беџевима у кућним условима.

Начини борбе против буба код куће

Постоје три начина за борбу против буба код куће: механички, физички, хемијски.

Најефикаснији начин је хемија.

Да бисте се ослободили бедбугова код куће, најпре морате пронаћи своју бубу у стану. Станишта за стан, кућу, постељину - ово су уска, тамна, топла мјеста - у намјештају, каучу, иза кабинета, у прозорским оквирима, постоља, спаваћих мјеста животиња,итд. паразит кревета крије се у шавовима, може се задржати и репродуковати чак иу чистом кревету. Да бисте пронашли беџ бубе, морате проћи кроз сву постељину, чак и чисту у ормару.

Када пронађете грешку, изаберите хемикалију и наставите на борбу. Најбољи ефекат се постиже ако комбинујете три методе истовремено.

Како се ослободити бедбугова у домаћим кућним љековима

Народне методе за ослобађање домаћих грешака укључују: кориштење пелена пелена и танси. Они су уплашени, али не отровати, па се поставља питање: одакле штеточине одлазе? У суседној соби, или у другом стану?

Користите оштре хемикалије - керозин, нафтален, терпентинске растворе, салицилну киселину, метилирани дух, керозин, ваздушну течност и сирће. На тај начин обрађују станишта, њихову могућност пенетрације и стављају их у контејнере око стана.

Сви хемијски, домаћи лекови су веома отровни! Када их користите, дјецу и животиње морају бити заштићене, поуздана заштита руку (док једу рукавице) и треба користити респиратор.

Људски топлотни начин да се ослободите бедбугова - да извадите намештај за мраз или опечен врело водом и паром.

Да би се ослободили кревета, кућних паразита, препоручује се кувати кревет, пажљиво пеглити шавове гвожђем.

Заједне грешке у борби против крвопролића су неефикасна хемикалија или нисте нашли целу колонију. Брзо се навикну на хемију, тако да је вриједно користити заједно са народним методама.

Пицтурес оф стенице

Доказана лек за клопа домашнего - савремене методе борбе против

Учитавање …

Иако многе различите народне праксе има, бити свесни да су ефикасни само у случају мале количине штетних у вашем стану или за профилаксу.На пример, распадите биљке у вентилациону вратилу, на прозору, где могу да уђу у кућу, након што их третирају са сирћетом.

Можете се сигурно и брзо ослободити од куће, кревет бубе, можете користити савремене методе борбе. Имају застрашујуће име - инсектициди или називају услугу дезинфекције.