Veisimo informacija blakėmis

Lapkritis 2018

Video: The Great Gildersleeve: Apartment Hunting / Leroy Buys a Goat / Marjorie's Wedding Gown (Lapkritis 2018).

Anonim

Као и код већине инсеката, бубе умножавају веома брзо. Ово је омогућено високе нутритивне и енергетске садржаја људске крви - једину врсту хране, као и угодном окружењу у којем живе, а укупна врсте плодности.

Ово је занимљиво: за разлику од бубашваба клопа домашнего равнодушни према здравственим условима у просторији у којој живе. Они једнако успјешно посједују и модерне станове, студенте и домаће станове.

Репродукција стенице - процес је буквално гужва специфичним карактеристикама, а самим тим зна како да се репродукују грешке, не само да ће бити од помоћи у раду са њима, али само се питам сваки гледалац.

Мало биологије: репродукције буба под микроскопом

Основна карактеристика, која је умножавање стенице привукла је интересовање научника, ентомолога, је тзв трауматична оплодња. У трауматски оплодња женској оплодње не одвија уз обострану сагласност, као и остатак инсеката, већ једна врста силе, када је мушкарац гура свој зид полни орган абдомена код жена, и води у унутрашњу шупљину његовог семена.

Хиљадама година еволуције је такав довољно брутални у смислу људских идеја, начин упаривања је најпожељнија за кућне клопа домашнего.То обезбеђује да у случају дужег поста, који често морају да издрже грицкају, неки већ пола формиране јаја ће се користити од стране органа за снабдевање инсекта. Често то помаже очувању целе популације домаћих кревета.

Женска кревета се своди само једном у животу. То је довољно да настави да издвоји потребну количину јаја: мале семе производи ће бити сачувана у посебним органима и конзумира према потреби. Захваљујући томе, чак и једна оплођена жена може постати предак целокупне популације паразита у стану.

Мушки беџеви у жељи да се репродукују су изузетно нечитљиви у одабиру сексуалног партнера. У многим случајевима нападају друге мушкарце, нимфе и чак бубашвабе. Према резултатима које је спровео студију ентомолога открила је да готово све инсекте у популацији, без обзира на узраст и пол имају повреде абдомена, односно најмање једном у животу нису били нападнути од стране одраслог мушкарца.

Након ђубрења, женски кревет почиње да лежи 4-10 јаја дневно. Ова јаја су врло мала - не дужа од 1 мм.

Жена их оставља на местима где проводи дневне светлости. Готово је немогуће наћи јаје на бубама или само разбацати око стана.

За нормалне и редовне женских полагање јаја треба да се редовно једе - то је главни фактор ефикасног репродукције. Један обичан оброк довољан је за давање до 20 јаја. Генерално, жене једу хране више и више обилним мушкараца, а њихови животи имају времена да одложи између 300 и 500 јаја сваки.

Оптимални услови за репродукцију стенице се остварује у урбаним апартмана: прилично високој влажности, температуре у опсегу 20-30 ° Ц, без температурне промене, много скровишта и, наравно, сталан приступ храни.

Развијање кревета од јајета до одраслих инсеката

Ларва која личи на одрасле бубе у минијатури, излази из положеног јајета око 3-4 дана касније. Ентомолози називају такве нимфове, а код домаћих буба, они се разликују од одраслих инсеката само по величини и немогућности репродукције.

Ларва непрекидно расте и мора да се баци, јер се његова кичмена мембрана не може истегнути. Током развојног периода, нимфа мијења покривач 5 пута. За нормалну мраву, инсект мора бар једном попунити стомак крвљу.

У нормалним условима, нимфи ​​мољују сваких 6-7 дана, а након месец дана или један и по након напуштања јајета претварају се у одрасле инсекте.

Како се температура смањује, време развоја ларвала се повећава. Дакле, на температури испод 20 ° Ц, ларва ће постати одрасла буба тек након три месеца, а на температури испод 15 ° Ц ће углавном ићи у хибернацију.

Ларва троши мање крви него одрасли инсекти. Међутим, због великог броја незрелег појединаца, најхрабрији људи узрокују највећи проблем: ноћу, током храњења, постоји неколико десетина нимфа по одраслој буги на људском тијелу.

Ларве бубуљица не знају како убризгати анестетику у место за грицкање. Сходно томе, њихови угризи су осјетљиви, а они који ометају људе ноћу. Угризови одраслих буба почињу да слепају само неколико сати након храњења паразита.

Гдје год живе кревети у кревету, њихова репродукција ће се појавити стално и без обзира на сезону. Стога, ако би продрли у просторије, скоро ће сигурно бити мртав у количини која захтева СЕС.

Репродукција клопа домашнего у стану: где и колико брзо се јавља

Бедбугс - веома тајанствен инсекте. Највећи део времена проводе у тајним склоништима - пукотине, пукотине, шупљине испод душека, под теписима и сликама, као и између књиге. Веома је тешко упознати буг у дану. На истим мјестима гдје беџеви проводе дневне часове, а њихова репродукција се дешава.

Велики број одраслих инсеката и ларви, наведеним јаја, ларве коже и фекалија из клопа домашнего формирају тзв гнезда, у којој не постоји структура или хијерархија, али то изгледа веома неуредно. Овде је током дневног одмора женама леже јаја, а ларве се уклањају.

У једном стану може бити неколико слота, а самим тим и уништавање једног од њих, чак и највећи, не ослобађа власнике просторијама паразита.

Да би се проценило колико брзо умножавају стенице, довољно је да се израчуна потомка једне женске особе у једном тренутку: један месец од њених јаја би приказали у просеку од око 30-70 ларви, од којих је већина опстали до одраслог доба.

Током једног живота, једна жена положи око 500 јаја, а потомци се могу репродуковати у року од мјесец дана. Није изненађујуће, апартмани су обично инфицирани грешке личи на инвазију: буквално у року од недељу дана због брзог умножавања броја много пута може да се повећа изнад.

Највеће гроздови гнезда и клопа домашнего су на местима најближим у кревет и кауч, и пре свега - у своју. Овдје, бедбугови се осећају најудобније и могу се хранити готово без трошкова енергије за кретање.

Једињења и инсекти који спречавају Бедбугс размножавају

Упркос метода све развоју у раду са клопа домашнего, савршено решење да заустави репродукција паразита још није пронађен.Већина лекова може убити одрасле бубе и њихове ларве, али често не утиче на јаја инсеката. То захтијева више третмана стана.

Познато је да прахови типа Пиретхрум и морално застарјела прашина могу ометати репродуктивну функцију кревета. Међутим, њихова способност једноставно узроковати тровање инсектима има још већи ефекат у борби против паразита.

У природним популацијама, који паразитирају на птице и глодаре колонијама Бедбугс репродукције контролисан инсеката суперпаразитами. За такве штеточине грешке укључују неке возаче и мухе, полагање јаја у јајима бедбугова.

изласка из јаја ларве буба је заражен, у њено тело суперпаразита развије у ларви, а у већини случајева нимфе умре након прве другог лињања. Ларве возача пишу у телу бубе, а затим одрасли инсекти га напусте.

Наравно, код куће, што је биолошка контрола грешака немогуће: пар становника станова дозвољавају лети ројевима мушица просторије које се могу подешавати само у одређеним границама број грешака.

У принципу, данас најефикаснији начин да се заустави ширење стенице је директна уништавање њихових моћних и ефикасних инсектицида.

Оно што је важно знати о стенице цивилизован човек

рођења буба ларве из јаја