Kiaušiniai bedbugs ir jų naikinimas

Lapkritis 2018

Video: KIAUŠINIAI SU SIURPRIZU: Ledo šalis, Maša ir Lokys, One Direction ir kiti | Vaiku Kanalas (Lapkritis 2018).

Anonim

Упркос њиховој малој величини, бубуљице, смештене у близини човека, врло су велики проблеми. Њихова репродукција се одвија тако брзо да је тешко приметити изглед ових инсеката у почетној фази. Осим тога, јаја и ларве бубрега обично су скривене на тешко доступним местима, што такође компликује процес њиховог истребљења. А процес размножавања крвопијака је сасвим необичан и има за циљ повећање популације у раном кораку.

Креветске бубе се репродукују уз помоћ трауматске оплодње. Мушкарац пробија абдомен женске и ињектира сперму у њега. У року од пет сати након парења, жена почиње да лежи јаја. Током дана жена може да пружи до 12 јаја, а за цео животни циклус - до 500 комада.

плодност једу и брзина простирања зависи обиљу хране и повољне услове температуре:

  • стенице не могу толерисати ниско (испод минус 10 ° Ц) и високим температурама (изнад + 45 ° Ц)
  • оптимална температура за развој јаја и ларве стенице из + 20 ° до + 35 ° Ц, при нижим температурама стопа развоја успорен
  • бубе ларве Хатцх од јаја, у зависности од температуре, након 5-25 дана. Такође, у зависности од температуре, ларва бубе се развија у одраслу особу за 30-90 дана.

Да бисте разумели како успешно уништити бедбугове и њихова јаја, морате знати карактеристике репродукције ових инсеката, изгледа и станишта.

Како су јаја стенице

Ако се нађете грешке, будите сигурни да негде већ тамо и полагање јаја. Није неопходно да губим време, боље је да почнемо да тражимо да се процени обим проблема и почети да их уништи. Да бисте пронашли паразите, неопходно је, најпре, да замислите како стенице изгледати јаја, и друго, да је боље да се наоружају лупу, као што је величина јаје је веома мали, и, треће, потреба да се зна где бубе јаја.

У наредним фотографијама су једва видљиве јаја стенице на душеку. Као што можете видети, нису тако је лако открити:

Па, јаја стенице личе пиринач, они су дугуљаст, транспарентни-бели или жућкасти, благо закривљена, са "капом" на крају дужине не више од 1 мм и обложен лепком, при чему јаја причвршћеном на било коју површину и у сваком положају. Немојте бркати бубе јаја са својим фекалијама, коју карактерише тамне боје (на слици испод можете видети беле јаја и измет готово црне бубе).

У квачилу, обично постоји од 5 до 12 јаја. Свака жена постављање покушава да постави на различитим местима да обезбеде потомство опстанак и смањују ризик од уништења човека јаја.

где бубе јаја

Неопходно је имати на уму да је буг - то је веома тајанствен инсекти који се хране ноћу, тако да у току дана је тешко испунити. Најчешће, присуство у кући грешака наћи у раним јутарњим ујео жртава. Сходно томе, паразитски јаја треба да изгледа што је могуће са особом спаваћих као ларве и бубе и сами имају тенденцију да се населе близу извора хране. А с обзиром да не бубе не толерише вештачко осветљење и ниске температуре, а њихова станишта ће бити мрак, тешко да приступе и удобно да се размножавају.

Ако сте ујутро пронашли зубе, онда почните да тражите из кревета. Потребно је гледати на душек, креветну одећу, пукотине у кревету, углове, постоље, ноћне столове. Исто тако, ако се проблем присуства малих крвопија имају много трчање, област једу насеље шири знатно, а њихова гнезда се могу наћи у кући: позадине и теписи, књиге, рамови, за батерије у електричну, вентилације. Ако имате кућне љубимце, онда их морају проверити. Прегледајте све предмете пажљиво, са свих страна, јер се јаја могу причврстити у било којој позицији. Често поред зидање су бубе и ларве, и одрасли, тако да ако се нађете негде у акумулацији ових инсеката, обавезно пажљиво и наћи ћете своја јаја.

Како ефикасно уништи јаја буба

Ако сте већ наишли на проблем стенице у кући и покушао да их, знате да покушава да се отараси ових инсеката, с времена на време, морао да се понови неколико пута. Чини се да су ови непријатни паразити коначно нестали, када одједном за неколико недеља све почне поново. А разлог за овај зачарани круг је прилично једноставан: уништавајући самоникле, не свако посвећује дужну пажњу уништавању јаја, вјерујући да нема пријетње. Међутим, у њима је сакривена сва опасност. Јаја кревета су бројна, скривена су на тешко доступним местима, а поред тога су веома отпорна на многе методе истребљења, укључујући и хемикалије.

Да бисте схватили како ефикасно убити јаја од бедбугова, прво морате одредити станиште крвопијаша у кући. Да би то учинили, потребно је пажљиво испитати сва могућа места за њихово пресељење, горе поменута.Посебну пажњу треба обратити на постељину, зглобове и шавове душека и тапацираног намештаја, пукотине у кревету, на зидовима и поду поред кревета.

Ако преглед није давао резултате, а јаје није било пронађено, вриједи сљедеће. Перило треба кувати најмање 20 минута. Душек, намештај, као и све врсте пукотина морају бити третирани топлом паром или раствором од 150 мл воде за кухање, 20 мл керозина и 15 мл терпентина. Ако постоје места на којима се тапета помера од зида, или постоје пукотине у позадини, такође је боље обрадити ова места, а затим лепити позадину.

Ако се обрада одвија у хладној сезони, требало би да извадите намештај, одећу, јастуке и друге контаминиране ствари на улици и оставите је на мразу (не изнад -20 ° Ц) на дан. После тога испрати све раствора топлом водом сода или пероксидом. Просторија је такође добро проветрена.

Такође можете користити различите савремене аеросоле (као Дицхлорвос) или препарате за прашуме против бедбугова, али треба имати у виду да нису увек ефикасни у уништавању јајних жужби. Поред тога, због присуства штетних супстанци у саставу ових лекова, потребно је пратити упутства и поштовати мере безбедности приликом обраде простора.

У случају да све ове процедуре нису помогле, вреди причати о овом проблему суседима, можда се инсекти прибегавају теби од њих. У овом случају, уклонити грешке треба комбинирати.

Самопортирање са бедбугама је веома оптерећујућа и дуготрајна процедура, а ако сте одлучни да постигнете резултате, морате трошити своје време и енергију при обради целе собе од ових инсеката и њихових јаја.У супротном, грешке се враћају изнова и изнова.

Ако не желе да се баве овим проблемом сами, најбоље решење је да се примењује на одређеним организацијама које се баве дезинсекције на клопа домашнего. Специјалисти ће провести неопходан третман просторија у складу са захтевима сигурности.

Како може да се бави проблемом стенице у кући, за вас, главна ствар - да не одлаже своју одлуку у запећак, или се боре са малим инсекта може да се развије у прави битку са целим хордама крвопија.

Шта треба да знате о стенице за успешну борбу против њих

Уништавање клопа домашнего: најефикасније средство за