Lininiai blakėmis ir jų įkandimų

Lapkritis 2018

Video: Lininiai žaislai (Lapkritis 2018).

Anonim

Од свих паразита људских инсеката крвопијским - неке од најважнијих приметан и изазива највећу количину невоља. А њихови беџеви су двоструко непријатни јер се они углавном налазе у кући човека, што је ближе њиховом главном извору хране. Не изненађујуће, у нарочито запостављеним случајевима, они су у стању да претворе пријатан дом у апсолутно неприкладан простор за живот.

Бедбугс платно - они су стенице, или дом (ЛАТ Цимек лецтулариус .) - веома чест тип инсеката крвопијским куће.

У зависности од степена засићености крви, постељна буба се може разликовати и по величини и боји. Са изгледом и особинама овог инсекта, хајде да се упознамо детаљније.

Како изгледају постељони за бебе

Све у телу буба прилагођено је да сисне крв из људског тела. Истовремено, код других сисара бубе практично нису паразитичне.

Широка и равна стомак, мала глава, од испред које се протеже на пробосцис, танке ноге - детаљи о структури тела буба показују своју високу специјализацију и адаптација је да паразитизма.

Захваљујући равном стомаку бубе, врло је тешко уништити чак и посебно. Мало је рањивије када постаје крв. За милионе година еволуције, бедбугови су изгубили крила, што их додатно штити од оштећења бацањем жртве у сан.

Инсект налази на изгладњивање дијети, величина обично не прелази 3-4 мм и има светло црвену или жуто-браон боје тела. После срдачног ручка, величина тијела бубе достигне је 9-10 мм, а његова боја постаје крваво-браон с тамним одливом.

Јавс бубе пирсинг-сиса машину и формирају два канала: низ кроз који тече крв, и уске - за пљувачку од уједа да се крв више течности апсорбује.

Лезбејке у кревету ноћу. Једне ноћи инсект успева да пумпи крв колико год то тежи. Крв и одрасли бубе су сисати и њихове ларве.

Метод репродуктивних платна клопа домашнего потпуно прилагођен не само на паразитске начин живота, али и како би се повећала брзо стицање територије.

У телу женке након парења производи до 5 јаја дневно, а током живота једне Цонтинуер врсте генерише до 500 јаја. Скоро сваки дан она их ставља у скривена места. Развој од јаја до одраслих се одвија у просеку за 4-6 недеља.

Обично стенице живе читаве колоније, међу становницима од којих се могу наћи и одрасли и ларве, које изгледају као мање верзије одраслих инсеката у светлије боје, и нових јаја. Најчешће, таква акумулација бедбугова под повољним условима за њихов развој изгледа као непрекидно мјешајуће место светло браон с сивој боји боје.

Како разликовати платна грицкају из других инсеката: Лице, гриња, бубашвабе

међу инсектима бубе платна - нису једини становници људских домова. Овде се сусрећу са бубашвама, боловима, мравима, повремено са грињама.Али од свих ових суседа, бубе су сасвим другације.

  • Пре свега, стеница платно - Флигхтлесс инсект је веома мали (дефинитивно мањи од одраслих бубашвабе) величинама. Крила су имали практично неразвијен, тако да бубе не лете, да их се разликује од бубашвабе.
  • Из ларви бубашваба, такође немају крила, бубе које се лако довољно различити монохроматска боја: ларве сива бубашваба има значајну светло браон мрљу на цепхалотхорак и ларви црне буба швабе су готово увек веће грешке.
  • Линен стенице не формирају посебне "гнезда", као што су мрави. Међутим, њихова зидана је најчешће налази у близини извора хране, у изолованим срединама (софе, кревети, зглобови тапете, лајсни).
  • Лов ових инсеката се јавља ноћу, што значи да за разлику од вашки, једу уједа платно почињу да сврби и налазе се у ујутро, након што је сна. Исто тако, ако ваши су паразити је на длакавим деловима тела - у главу, препоне и пазух, буба, напротив, само ујед на леђима, рукама и ногама - где је мања вероватноћа коса.
  • Карактеристични "дистинкција" веш бубе је њихов необичан мирис, луче посебним жлезда ових инсеката да одбијају непријатеље. У просторији у којој се налази најмање један гнијезда колонија-платно стенице, дефинитивно постоји прилично непријатан мирис, који подсећа на слатког мириса киселог грожђа.

ундервеар уједа клопа домашнего и њихових особина

Ефекти контакту са веш буг човек је увек веома видљива. Међутим, непосредно разликују бедбуг гриз из ујед инсекта друго није увек могуће.

Главна разлика између убода Бедбугс рубље од свих других инсеката је њихова специфична локација - оригинални пут од 4-7 убода, најчешће на изложеном кожи.

Ови паразити нису посебно селективни, гризе људе, жене и децу. Међутим, уопште, због танкије коже и, као резултат тога, мириса крви на женама и дјеци, нападају чешће. Ноћење у телу одрасле особе која је била у соби инфицираним бубуљицама, може доћи до 300 угриза!

Прво, на месту угриза бубица почиње свраба и појављује се пулсни осјећај. Човек веома често збуњује ове манифестације алергијским реакцијама, али узимање антихистаминских (анти-алергијских) лекова не доноси олакшање.

Затим се појављује ружичасто оток уз благи оток. Ако је повређени је склон алергијским реакцијама, а затим постепено отицање величина ће се повећати, а свраб и осећај печења ће дуго да сметам. Поред тога, сваке ноћи број угриза ће се повећати, а сходно томе, оштрина сензација од њих ће порасти.

До сада, није јасно установити да ли су бубе преносе неке заразне болести, као што су крпељи и комарци. Међутим, са 100% шансе за разговор о немогућности преноса болести као што су хепатитис Б, тифуса и чак ХИВ, то је немогуће данас.

Где живи ланац и како их потражити?

платно стенице су ноцни, тако да се открију, пре свега као последица виталне активности: угриза на кожи и појаве малих места у крви и измета инсеката на постељину или одећу.

Ако изврши претрес рубља буба у току дана, онда пре свега је потребно гледати у изолованим местима: унутрашњост, софе, кревети, и валлпапер савовима испод, родних празнине и зидова, као и на полицама.Разноликост мјеста склоништа за колонију ових паразита водиће до чињенице да ћете морати да прегледате готово цео стан - од одјеће до електронике (на примјер, колоне са дрвеним трупом). Да оправдају своје име, могу се сакрити у зглобовима постељине и одеће. Међутим, често се налазе усамљени узорци, а гнезда се налазе на сигурнијим и осамљеним местима (тако да је практично немогуће изоставити бедбугове једноставно истискивањем њих с времена на време).

Важно је да и јучерашње одсуство бедбугова у стану не значи заштиту власника од њих данас. Бедбугови су довољно мобилни и лако се крећу од суседа. Штавише, оне са једнаком лакоћом заузимају и просторе, који су у лошем санитарном стању, и станови са свежим модерним реновирањем и редовно увлачењем. Стога, он никога није осигурао.

Који су кућни бугови и како препознати њихов изглед у стану

Корисни видео о откривању кревета