Ar ertmės atsiranda ant nervų?

Lapkritis 2018

Video: Gary Yourofsky - The Excuses Speech, 2014 (Lapkritis 2018).

Anonim

Само нерви, без других узрока инфекције и од других људи на вашке не може појавити. Постојеће идеји да или јаја вашке се спава на глави, док је особа мирна и почне да се роје и изазвати свраб само када је нервозан узбуђење су псеудонаучна митови, нелогичности и не подржава сваког истраживања.

Ипак, спекулације о томе како ваши јављају у нервном систему су распрострањена, не само у покрајинским областима, али иу урбане, добро образованим становништвом. Ово треба третирати као остатак популарних веровања.

Међутим, идеја да ли се уши могу појавити на живцима, у неким погледима чак има везу са науком.

Преглед

Никада нисам схватио када ми је моја бака рекла где су уши узети од човека на нервозној основи. Без обзира колико је човјек нервозан, саме уши су инсекти, и једноставно се неће појавити. Али на универзитету управо то се догодило. Разбио сам се са својом вољеном, са скандалом и сузама, био сам веома узнемирен, почео сам студије и почео. Гребао сам по глави, грешио сам због алергије, нисам могао да спавам, а онда сам почео да откривам гњече. Неколико пута на јастуку наћи лице се, и ја сам морао да одем код мојих родитеља на недељу дана ова ствар отров керозина. Сада разумем то уши од стреса - ово је сасвим реално.

Алена, Миргород

Како се стварно појављују уши на глави?

Специјалисти параситологистс одавно схватили како да се појављују ваши на глави и другим деловима тела. Једини начин да се уши на главу или тијело особе представља директан трансфер од друге особе. Обично, што је инфекција настаје блиским контактом, љубљење, грљење, сексуални чин, игре, борбе.

Могуће је пренос хигијене вашке и негу косе - Цомбс, пешкири, косу Еластомери, косу клипова. Међутим, овај метод је ретка и важна улога у ширењу уши не игра.

Савет

Стидне ваши могу да се преносе у стајаћим рибњацима воде - сви ваши су отпорне на хипоксију и не умре у води за два дана. Постоје случајеви деце заражене стидне ваши у Индији, а купање на јавним плажама река у сиромашнијим срединама.

Цоотие, вођење већину свог живота на одећи и доње рубље, могу са овим одеће и дистрибуиран под условом да су одећа је неколико људи. Чак се и главица може пренети кроз крзнене капице.

Постоји мишљење да се не одбио научника, да једна особа у стању емоционалне узбуђења је атрактивнија за вашки. Ови паразити су првенствено вођени мирисом, а ми смо били нервозни знојне жлезде људских активније радити и производи јачу и јачу арому.

Међутим, с обзиром на седентаран ваши и њихова неспособност да лети, њихова реакција на мирис човека нервозна могу објаснити само њиховим преносом са једног домаћина у други, али не спонтана појава. Стога, чак и ако је зависност вероватноће преношења ваши из нерава и доступан је на ширење тих паразита утиче врло мало.

Главна народна теорија о томе да ли се уши могу направити на нервној основи, заснива се на следећим одредбама:

  • у мирној особи, уши и њихова јаја дрекају у глави, а не манифестују се уопште.
  • Појављују се уши од стреса, реагују или на мисли у глави, или на сталну поделу зноја, а одмах након појаве почињу да активно једу и угризе особу.

У таквој теорији постоји пуно нелогичности.

Прво, она не објашњава како су уши у почетку и где долазе од живаца. На крају крајева, по наслеђивању они се не преносе, али ако су пренети са друге особе - зашто се зауставе на неко време?

Друго, данас је познато да уши не могу старати више од неколико дана. Сходно томе, сан у глави дуги низ година је научна глупост.

И, коначно, није јасно шта је нервозна особа много привлачнији извор хране него тиха коју последња уши не могу ни активно да једу.

Напомена

Ова теорија има неколико опција. Међу њима - појављивање на глави чуњева, у којем се уши ушију. Наводно, доступне су чак и фотографије таквих чуњева. Ово је такође и фикција: уши се не могу населити испод људске коже. Међутим, често други паразит - субкутани гриње су збуњени са подкожним ушима.

Очигледно је да су такве теорије специфични атавизми људске слике света, који постепено постају застарели. Међутим, због свог постојања, многи људи користе погрешне начине за контролу паразита и чак доприносе њиховом ширењу.

Уши од стреса: да ли су уши? Још један одговор на питање, да ли су уши из живаца, лежи у потпуно другачијем плану: уши од стреса нису уши уопште, већ заједничка алергија или дерматитис на нервној основи.

Заиста, појављивање уши на живцима лако се може заменити знацима било какве болести коже на глави, пружајући свраб.

На примјер, псоријаза карактерише свраб с таласним интензитетом манифестације. Највише од свега, он се издваја у тренуцима емоционалног узбуђења. И пре него што искусни дерматолог прецизно открије саму болест, пацијент може осетити да има уши на живце. Дерматитис се такође може појавити на живцима, а уши до њих немају ни најмање везе.

Понекад за појављивање уши на живцима земље може се узети шаргарепа, чији узрочник нису уши, већ гриње. Истина, чешће су чешће локализоване на рукама и телу, али гриње се такође може смирити на глави. Овде су и живе у самој кожи, не показујући се споља и узрокујући тежак свраб током покрета. Наравно, шверц такође не долази од живаца.

разликовати од сцабиес вашке (ваши инфестације) може бити појава свраб на делу тела који није прекривен длаком, као и одсуство гњиде на длаке и видљиве поена уједа.

На слици испод можете видети трагове присуства вашке - није битно, нерви су гребање око уједа или једноставно свраб:

На другим сликама - људском руком, инфицирани Шуга:

, међутим, да сазнају да ли могу бити ваши од живаца, или не, није довољно за особу која већ пати од њих. Требају му конкретна упутства за акцију.

Како се лијечи за инфекцију са уши?

Без обзира на разлоге за појаву уши - на нервној основи или путем преноса од друге особе - лечење треба започети одмах.

У посебно запостављеним случајевима, скалп, угризан и сврбежљив, могу се третирати благим балзама или лосионима.Али први приоритет у зараженој уши захтева уништавање самих паразита. Они нестају - знаци болести нестају.

Борбене уши су прилично забрињавајуће, али не и тешко. Раније је глава заражене третирана керозеном и стављена на њега неколико сати. Лице од овог пропада. Данас, за исту сврху, користе се специјални шампони са уши од уста, токсични за инсекте, али безопасни за људе.

Посебни чешљеви од уши, који су прочишћени од стране одраслих инсеката и гнезда, такође су прилично ефикасни. Међутим, ако се користе керозин или инсектицидни шампон, може се ослободити уши за неколико сати, а чешаљ ће морати да мучи неколико дана.

Специјалне масти и шампони се користе за борбу са сложеним уши. У свим случајевима борбе са ушима, бријање покривача за косу је ефикасна мера, нарочито током лета, када је глава изложена активној сунчевој светлости.

Још неколико митова о ушима

Мит о томе како се уши појављују из живаца није једини повезан са овим паразитима. Још увек постоји неколико преживљавајућих веровања, у којима велики број људи верује више воље него у чињеницама које доказују биолози. На пример, многи су уверени да су уши и гнезди различити инсекти. У ствари, гнезди су јајна уши у специјалним шкољкама.

Доказујући, да ли има уши од живаца, неки експерти опонашују објашњавање да су уши из блата на глави или у кући. Ове теорије су блиске онима који су се изјашњавали у древној Грчкој, а данас наука убедљиво доказује да је у уши немогуће саморазвијати од прљавштине.

Постоји чак и теорија да су уши неке врсте ћелија рака које се могу појавити у тијелу на нервном тлу и умријети само уз смрт домаћег организма.Ова прича је бесмислена, јер је ужасно. И коначно, људи су веома популарни са уши. Многи исцелитељи су убеђени да ће посебне захвале бити довољне да се болесна особа ослободи паразита. Очигледно, без обзира на то одакле долазе на уши на тијелу или главу, немогуће их само изводити са самима.

Неки митови о уши, као и карактеристике борбе против ових паразита