Viskas, ką jums reikia žinoti apie blusas

Lapkritis 2018

Video: Ogromna szafa Barbie (Lapkritis 2018).

Anonim

с буве људи срео у периоду од примитивног друштва у свету, постоји око 1.000 врста бува. Срећом за људе и кућне љубимце, чињенице су такве да велика већина живи у природи, а не у домовима. Али број врста боли који су се населили у људском становању је сасвим довољно да изазове пуно невоља.

Људи су се срели са боловима од времена примитивног система, јер у природи многе њихове врсте живе у пећинама.

Обичне врсте

Сви инсекти који припадају редоследу крви хране крв жртава. Многе врсте бува су се одавно приближавале људима и изабрале њега и његове љубимце као извор исхране. Најпознатије и потенцијално опасне су следеће болке, које су у кући:

 • људска постељина;
 • псићи;
 • мачка;
 • су пацови;
 • птице;
 • Песак или море.

Тхе песак бува - заједнички тип крвопија

Изван бува

Састав бува има много врста инсеката, али су сви веома слични, и по изгледу, и физиолошки мало од разликују једни од других. Сви су крвопија паразита, и зато што је структура њихових тела савршено прилагођен мирно прећи на жртве и да пију крв слободно. У овом случају, крв је њихова главна храна, па се храни мужама заједно са женама.

Величина паразита не прелази 5 мм. Хумане боли су нешто веће од птичјег и мачја. Просечна величина буба је 1-5 мм. У ретким случајевима, надувана бол може се повећати на 1 цм у дужини.

Наши читатељи препоручују!

Да би се ослободили болова, наши читаоци саветују репортера Пест-Рејецт. Рад уређаја заснован је на технологији електромагнетних импулса и ултразвучних таласа! Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце.

Више овде …

Структура било бува прилагођених за једног - дотока крви. инсеката тело је сравњена са земљом бочно, а посебно је глатко - од суштинског је значаја за бића која треба да се креће у вуне и длаке жртве брзо и тихо. Постоје штитови и обиље сета по телу. Они су дизајнирани да остану у коси животиње и крећу у изабраном правцу.

Буилд било буве прилагођене за једног - доток крви

Задње "ноге" ове врсте паразита је много дуже него предње, због чега имају карактеристичан изглед. Дугачке задње ноге пружају им посебну склоност, која је укључена у изреке. Захваљујући овој структури, просечна болха може скочити на стотине хиљада пута његове димензије - од 20 цм до 3 метра. На глави и грудима одељења инсеката има ктендии - Цомбс, који је причвршћен за жртве.

Боје буве су мрачне. Паразити одраслих могу бити црни, црвени, жућкасто-браон боје. Све њихове врсте изгледају као црне тачке са голим оком.

Колико паразита живи

Колико болова живи? Паразити живе довољно дуго - у просјеку 3 мјесеца.Међутим, нека створења описаних врста живе до годину и по или два, ако се узму у обзир све фазе развоја.

Можда су у лошем стању у неповољним условима. У овом случају, они живе дуже. Ови инсекти и непријатно - у недостатку живих организама кросвососусцхие инсеката инфициране сајт може дуго чекати за њих. Стога, напуштање куће није метода дезинфекције.

Где се живи

Топално-крвави животињски паразити користе се само као извор исхране. На њима, по правилу, не живе, али само кратко стижу на тело како би једли. Након засићења, бува се сакривају у осамљеним местима. Све врсте ових крвопијака преферирају да се сакривају у кућама у пукотинама, испод подних плоча, у тепиху. Пас, мач, паразити зеца живе у леглу.

УПОЗОРЕЊЕ!

За брзо одлагање болова, постоје само три ефикасне опције:

 • Позивање службе за дезинсекцију (скупо);
 • Куповина електронског репеллер-а (1390 рубаља);
 • Хемикалије (сумњиви ефекти).

  Више овде …

  Репродукција паразита

  Свака бува у свом животу поставља до 500 јаја. Животни циклус бране укључује фазе ларве и одраслог инсеката.

  Репродуцтион буве

  Развој од јајета до зреле особе под повољним условима доћи за 20-50 дана. На овој температури, оптимална развој - 18, 0-27, 5 степени, а влажност - не испод 60%. Ако ваздух постане сувише, развојни процес се зауставља и ларва чека повољно време. Вода уништава ларве. У неповољним условима, ларва остаје на бини дуже време кокона, и веома репродукције бува суспендован.

  Питам се како се боли множе. Ларва излази из положеног јајета. Има беличаст изглед и не храни крвљу. Без обзира колико ларва, сви не живе на животињама, већ на поду или иза плоча на тајним местима. Ларве мачака и пупољака могу живети у трави, што их штити од удара штетних зрака сунца.

  Чињенице говоре да у стадијуму ларве бува троши неколико недеља - два или четири, у зависности од услова околине. Затим долази пупа позорница - ларва ствара кокон из мреже. У њему може бити од неколико дана до неколико месеци. Све поново зависи од тога колико су услови за паразита изгледа повољни за живот. Одрасла особа можда дуго не напушта кокош ако нема жртава. Ове чињенице објашњавају дуг животни век неких појединаца који трају годину и по дана. Отуда постаје јасно: колико живети болу зависи од повољних услова. Што су још горе, дуже живи буба у стадијуму ларве или пупке. Ово је репродукција паразита.

  Типови боллица (видео)

  Карактеристике исхране

  Свака болу не убризгава анестетике, јер су врло брза, за разлику од бедбугова. Према томе, одмах се осећају угризови од болова. Описане врсте без крила не одступају од лојалности власницима. Паразити их лако мењају упркос њиховим именима. Због тога паразити скакања пасје прилично безбедно одлазе до мачака и угризе их, а мачи се могу решити на зечевима, како би се избавили од болова који могу бити на неколико начина.

  Међутим, и даље то раде у екстремним случајевима. На особу, псећи и мачји непокривени гости скоро никада не прођу.

  Штета паразита скакања

  Болеви, преласци са једног створења у други, постају резултат преноса многих болести.

  У својој пљувари, током студије откривено је 200 патогена различитих болести. Најопаснија болест која теоретски може издржати болу је куга. Све због тога што су природни носачи у природи узрочника куга пацови и други глодари. Прелазак са пацова на друге топлокрвне животиње, које се често јављају, горе наведени инсекти с крвљу могу инфицирати друге. Носачи бола многих болести

  Такође, ови инсекти могу носити салмонело, антракс, енцефалитис, туларемију, јаја црва и друге хелминте. Али много чешће они само узрокују алергијску реакцију на угризе болова, што се често дешава код деце.

  Друге врсте

  Постоје и друге врсте нестабилних инсеката који су штетни. Они припадају различитим врстама и имају различите навике, али су у главном слични - храну крвљу.

  Морске бубе

  Ове интересантне врсте инсеката наведених у овом чланку припадају породици

  Талитридае , којој припадају и заједнички паразити скакања попут мачака. Ја их зовем амфиподама. Они живе поред воде на плажама. По правилу, они не постоје на северним географским ширинама - углавном живе у југоисточној Азији, Јужној Америци и налазе се у Африци. Ови паразити су изузетно мали - њихово тело има дужину од 1, 0-1, 9 мм. По изгледу у микроскопу, ова мала створења личе на раке са сегментираним телом и дугим "ногама". Морске буве су активиране у мраку. У огромном броју бола колонија емитира непријатан вук.

  Морске боје подсећају на љуспице са сегментираним корпускулама и дугим "ногама"

  Ови паразити се не хране само крвљу.

  Женске болове се имплантирају у тело жртве и причвршћују за пловила како би се осигурало развој јаја. Женска сама по смрти јајета, што додатно изазива развој опасне и тешке запаљења код особе - саркопилозе. Земљани или буради песка

  Живе на копну и песку у земљама Азије, Африке, јужне Америке. Често се налазе на земљаним подовима локалних резидената. Ова блажа припада роду

  Тунга пенетранс. Према врсти хране и начину живота, он подсећа на морску буву. Слично томе, женка продире у кожу жртве и баци тамо јаја и на исти начин их отвара из ране. Санди паразити изазивају тунгеозе. Занимљиво знати

  Човечанство живи са боловима миленијума.

  Вековима скоро није било бекства од болова, тако да многи од њих живе у људским становима. Занимљиве чињенице - у средњем веку племенити људи причвршћивали крзно козе на кожу због привлачења болова. Када су се окупљали, спаљено је крзно са боловима. Мачка буба под микроскопом (видео)

  Величина бува је увек изазвала мајсторе да докажу свој таленат. Ово је савршено речено у Лесковој причи "Левичар", где је главна личност потресла болу. Сада постоји велики број мајстора који то заиста могу учинити - на изложбама можете видети ситне металне пуне плочице са потковима.

  Болеви су непријатни паразити са којима се треба суочити. Међутим, да бисте то учинили успешно, морате знати све о њима.