Svarbus klausimas, ar utėlių gyventi plaukams dažyti

Lapkritis 2018

Video: Vaikų dienos centrui Ginkūnuose reikia Jūsų pagalbos (Lapkritis 2018).

Anonim

Лице - ово је свакако изузетно негативан феномен. Лице изазвати озбиљне непријатности, јер је глава сврби уједа и прекривена црвеним свраба места. И тако је тако важно пронаћи средство за уклањање ових паразита. Методе отклањања ових инсеката су многе. Хајде да сазнамо да ли су уши живеле на необрађеној коси и мрвиле. И да ли је могуће повући уши. Такође је релевантно питање: да ли се вера поново појавити након уништења.

Почнимо са чињеницом да ови инсекти могу започети било коју особу. И они не желе да напусте своје место погоршања, или чак и да умру. Пре разматрања начина уништења, вриједи подсјетити на разлоге за њихов изглед.

Главни пут вашке заразе је да их пренесе "са кривице на друге." То јест, они се могу покренути контактом са особом која пати од педикулозе. Постоји много начина преноса. Најугроженија су деца. То је због чињенице да су деца свакодневно посети на јавним местима као што су школе и обданишта, који су нераскидиво повезани са блиском контакту са другом децом.

Неопходно је да користите боје као средство за ослобађање од паразита

Ако одлучите да се ослободи ваши и гњида, то је боље изабрати специјалне производе за уклањање тих паразита. Педикулоза је озбиљна болест и захтева специјализирани третман. Али традиције које су нам дошле од наших бака и дједа направиле су своја прилагођавања.Лице су могуће уз помоћ фолк лекова. Заправо, неки људи користе бојење косе као метод за отклањање гнезда и уши, и то стварно помаже, неке сведочанства потврђују ово. Ипак, овај метод далеко је ефикасан у свим случајевима.

Како функционише уље за фарбање

Да ли боја за косу убија уши? Све ће зависити од којих боја средства користите. На примјер, природне супстанце вјероватно неће штетно утјецати на гнезе и уши. Али неке компоненте могу стварно помоћи да се решите штеточина.

Како тачно количина косе убија уши? Пигменти који директно мењају боју не функционишу ни на који начин. Једина ствар која може да се деси је незнатна промена боје инсеката. Често боје косе садрже водоник пероксид, који игра улогу оксидатора и уништава природне пигменте косе, што их, у ствари, разблажује. И на приближно исти начин, ова супстанца може да утиче на кичмени љускав од уши или њихових јаја, тј. Љуска је уништена, и то узрокује инсекте да умру.

Неке боје косе садрже и амонијак. Он отвара ваге урезака сваке длаке и на тај начин осигурава максимално продирање боје пигмената. Шкољубина под утицајем ове супстанце такође може срушити. Поред тога, амонијак има оштар и јак мирис који ће одбити штеточине. Остаје на коси неко време, тако да се ефекат може назвати продуженим.

Како направити бојење

Фарба за уклањање гризева и уши се врши управо на исти начин као у другим случајевима, односно промени боје.Пажљиво прочитајте упутства и пратите све упуте у њему. Строго посматрајте држање и носите рукавице.

Опасности и претње

Ако је коса боје ће се користити од стране ваши, потребно је посматрати неке мере предострожности и правила:

  1. Да би се процес ефикасни против вашке и гњиде, изаберите средства за бојење са амонијака и водоник пероксида. Али запамтите да то може негативно утицати на вашу косу.
  2. Пре поступка, пожељно је да тзв алергични тест да се уверите да је изабрана лек не изазива алергију. Да бисте то урадили, на зглобу или лопов лакта, нанесите малу количину композиције, и чекати сат да процени реакцију коже.
  3. Не бојите косу ако је број гњава и уши значајан, а на глави су гризе. Ако офарба косу на глави, која је оштећена подручја, што може изазвати озбиљну иритацију или хемијске опекотине од меког ткива. Дакле, у овом случају, требало би да изаберете још један алат.
  4. После бојења, неопходно је добро да се чешља косу чешаљ или чешаљ са честим зуба, да бисте уклонили све мртве вашке и гњиде.
  5. Ако процедура не функционише, немојте је поново покренути. Тако да упропастиш косу, иако ће уши вероватно умрети. Али ипак не бисте требали ризиковати.
  6. Многи се питају да ли уши могу живети на фарбаним косама. Да, сасвим, посебно ако је поступак био давно, а боја није имала оштар мирис. Ако бојење је извршена недавно, вероватно је да ће напасти уплашио мирис, као и честице материје преосталих на косу и кожу главе.
  7. Ако глава почиње да се сврби након наношења, одмах га исперите темељито како бисте избегли нежељене реакције. Уши, наравно, немају времена да умру, али ћете спречити иритацију.

Уши ће вероватно умрети након наношења боје, али то се увек не дешава. Поред тога, поступак бојења може се назвати штетним за косу. Ако су инсекти умрли након поступка, могу се поново појавити.