Už skruzdės priemonė deet

Lapkritis 2018

Video: Muse - Madness (Lapkritis 2018).

Anonim

Дизајниран за потребе америчке војске вратио у удаљеним 40-тих година прошлог века, диетил толуамид (скраћено - ДЕЕТ) након провере своје перформансе и главну ствар - безбедност за људе - почео је активно користи не само у војне сврхе, али и за заштиту цивила. Користили су га ловци, рибари, фармери, становници сјеверних и таига регија. А касније, само власници кућа почели су покушавати да користе ДЕТА од мрава, бубашваба и других штетних инсеката у својим домовима.

И, како се испоставило, сасвим успешно - ДЕТА нема само репеленте, већ и инсектицидне, отровне особине. А уз правилну обраду објеката, ант-ант агент ДЕТА ће помоћи у отклањању ових штеточина у релативно кратком времену.

Преглед

"Све је носио са овим Комбат и нападима. И узео једноставан псхикалку комарца са детои и посипају га у пукотине у подруму, где мрави пописивање. Дакле, они су ту сви изгледају престали значи да имамо море. , кошта један пенни, тако да редовно идем са њим једном недељно на периметру подрума и нема више мрава у кући. "

Сергеј, г. Вологда

Својства Деет

Раније, у годинама ослобађања и пуштања ДЕЕТ на тржишту, веровало се да овај лек блокира пренос нервних импулса у мирисни рецептори комараца. Једноставно речено, инсект губи "мирис" и не перципира супстанцу која је супстанца обрађена као извор хране.

Јасно је да с тим приступом ант-ант агент ДЕТА не може бити ефикасан. На крају крајева, не одбија инсекте и спречава их од сакупљања хране, иако незнатно ометају навигацију у простору: мрави користе чуло мириса у истој мери као и да вида.

Међутим, скорашње студије показале су да је претходна хипотеза о механизму деловања лека нетачна. ДЕТА заправо има иритативно дејство на олфакторне рецепторе инсеката. У лабораторијама у антена комараца су пронађени чак протеини да реагује са молекулима ДЕЕТ, а након тога емитовати снажне импулсе у централном нервном систему инсеката.

Савет

Испоставило се да чак и касније, ДЕЕТ ефикасно одбија не само инсекте, већ и крпеља. Што је већа концентрација ДЕЕТ у возилу, што дуже штити против паразита ако премазани (или прсне) само чисто, 100% значи ефекат траје 12-14 сати на раствор Третман тела 30% - око 3-4 сати .

Са овим објашњењем постало је јасно да се ДЕТА може активно користити против мрава. Први експерименти показали су да је лек заиста ефикасан, иако има неке специфичности.

ДЕТА мрави као средство ефикасно

Отклањање мрава ДЕЕТ се знатно разликује од осталих аеросол инсектициди који не уништи или отрује инсекте. То их ефикасно обесхрабрује од оних места из којих још нису испарили.

Наравно, за уништавање мрава, ДЕТА неће радити. Али са редовним третманом собе са леком, можете бити сигурни да ће инсекти врло брзо престати да га посећују.

ДЕТА је најефикаснији као средство спречавања мрава у стану. Дакле, функционише сигурније од креде, па чак и борова киселина - инсекти једноставно се плаше мириса супстанце. Стога, да ефикасно руковање скроз инсекте који улазе у кућу, укључујући и кутија улазна врата, екстеријера соффитс прозора и отворе у кући.

Преглед

"Ја стално обавештава све врсте ужасно смрдљивим прашине у стану од мрави заштити сам ушао једноставније скинуо са ДЕТои и прска јој врата и прозоре на балкону - кроз ове мрави пробијали у стан Ово значи нормалан мирис .. и безопасан за људе и псе. mravi не могу да уђу у стан, а ја се не бојим деце и Рои. "

Ирина Уфа

Ако знате излаз из својих склоништа инсеката - јаз између плоча, лајсни и подова, ниша и рупе од суседа, а они морају да руковање дрогу. Важно је одабрати оптимални облик ослобађања производа, у којем ради најдуже и поуздано.

Релеасе облик и цена средства

сама од мрава лека ДЕЕТ је доступан у неколико облика:

 • крема намењена за лечење коже. За борбу против мраве погодан је пре свега: где се примењује крем, она ће наставити да ради ефикасно и дуже време, док није сасвим сува, или брисање. Лоша страна крема је присуство у свом саставу глицерина, због чега је поље њене примене може бити маст мрље.

 • Аеросол, оптималан облик за обраду пронађених улаза у утичнице. Организовати препреку за кретање инсеката путем аеросола ирационално јер брзо испарава и захтева често и редовно слој.

 • емулзије ДЕЕТ - када се користи против мрава не разликује од аеросола. Разлика између ових облика облоге само у методу: аеросола распршен из посуде, емулзија генерално избрисани ткива и намаза површину.

Сви производи на бази ДЕЕТ имају јак слатки мирис, густ форму - бели.

Цена ДЕЕТ против мрава зависи обрасцу за ослобађање:

 • крем туба 30 мл кошта око 30 рубаља
 • спреју - око 70 рубаља
 • емулзија боцу 100 мл - око 100 рубаља.

Купи ДЕТА може бити у било којој продавници хардвера или на мрежи. Његово ослобађање многи хемијска постројења, као и да издвоје било коју произвођач нема смисла. Једина битна ствар да провери пре куповине, шта је садржај заиста ДЕЕТ за куповину лека.

Савет

У агената отпустите ДЕЕТ-басед офф, Ектреме Тајга, Ангара, и многи други. Сви они су једнако ефикасни као и производ са истим именом.

безбедносно примене правила техника ДЕЕТ за борбу против мраве

у борби против мраве значи на основу Деет треба обрадити:

 • постоља
 • спојеви зидова са плафонима
 • прозорских оквира и кутија улазних врата у кућу
 • пресече на поду
 • доње стране и унутрашње површине ормара
 • површини, скривених иза намештаја
 • откривене мрави пенетрација простор у кући.

Уколико се утврди да је мрав и може се лако постиже са усисивачем или топле воде, нанесите ДЕЕТ је није потребно. Више је разумније механички уништити. То је само важно имати на уму да су мрави домаћинства обично има неколико гнезда, као и уништење једног од њих, ретко се завршава.

експеримент који константном и дуже употребе и контакт са људском дисајних ДЕЕТ може изазвати неке поремећаје нервног система: главобоље, раздражљивост, губитак сна.

Међутим, ово је важно за тренутни третман коже лековима. Када користите ДЕТА у стану, то ће бити практично безопасно. Важно је само осигурати да дјеца или кућни љубимци не могу лизати већ примијењене дроге.

Као резултат тога, ДЕТА се стварно може користити од мрава. Само запамтите да је то - одвраћања, а не да га стави превелика очекивања, надајући се да ће уништити све инсекте у соби.

најбоље место да користи то су викендице и привремено колонизује домове у којима су вам потребне да би уплашио мраве за кратко време. Осим тога, захваљујући универзалности ДЕЕТ може да се примени и да одбију мраве, и да штити путнике из просторија комараца и црне мушице.

Како се отарасити савета мрава домаћинства

Припрема отровних мамаца за мрава јаја и инсектициди Тхе Гет

Занимљиви видео који описује веома оригиналан приступ у изради лекова за мрава у кући