Boro rūgšties naudojimas iš skruzdės bute

Lapkritis 2018

Video: Борная Кислота - лучший эффект для урожая!!! Помидоры, огурцы, баклажан, перец и другие (Lapkritis 2018).

Anonim

Од свих народних лекова против штетних инсеката у кући борне киселине је најпознатији. Коришћен је чак и када нису познати једноставни аналоги модерних инсектицида. И применили су се успешно и делотворно. Употреба борне киселине из мрава није изгубио своју релевантност данас: она је увек носи са снагама штеточина у разним станова, кућа и индустријских објеката.

Како функционише овај алат и како се правилно користи да бисте заиста добили жељени ефекат? Хајде да разумемо.

Особине борне киселине

Борична киселина је широко познат антисептик. У предратном времену, она се користи не само за лијечење отворених рана, већ и за оралну примјену.

Али касније, посебне студије указују на то да редовна употреба борне киселине се излучује преко бубрега у људском телу спорије него ради. А када се акумулишете до одређене количине, то постаје отровно. Киселу је замењено другим, модернијим антисептичним средствима, али се и даље активно користи у производњи.

Борска киселина је бела, кристални прах без мириса и без укуса, мало растворљив у води. Широко се користи у индустријским и научним активностима, за припрему ђубрива, у фотографији, нуклеарном инжењерству и још много тога.

Такође нас занима његова употреба против домаћих мрава.

Узгред …

једном борна киселина и користи у прехрамбеној индустрији, као адитив Е284, али је касније забрањен у додатак храни.

у реакцији са натријум једињењима формира борна киселина боракс - соли, не мање опасни за мраве него саме киселине. Због сличности својстава ових супстанци у различитим рецепата могу лако да се промени у другом.

Буи боракса и борну киселину са мрава може бити у готово апотеци: оне се продају или као прах или у раствору и прилично јефтина. Међутим, јер ће припрема довољног броја мамаца треба да купи неколико пакета или боце супстанце, агент корист доступан без рецепта.

Колико је ефективан борна киселина против мрава

Борна киселина је ефикасна против мрава због чињенице да је ефекат на рад нервног система. Након апсорпције у цревима распоређено периферне нерве мрава и изазива озбиљне поремећаје у нервном систему, што за неколико сати претворити парализе и смрти инсекта.

Занимљиво је да чак и ако ће браћа једу остатке пале са киселим мрава борне, они ће чекати исту судбину: смрт једног мрава сасвим довољно за мале количине отрова. Ако пронађете гнездо мрава и поспите га све око чврсте садржај Једна кесица киселине за 50 рубаља, скоро цела колонија умире.

Ако, међутим, знају локацију колонија, лакше је да га уништи са усисивачем или кључале воде. Само ако мравље није пронађено, потребно је "играти" борном киселином.

Бушилица од мрава функционише потпуно исто.

Преглед

"Све око куповине стотине рубаља било конзерви мрава, а затим још увијек пате док ће их третирати стан.Ја сам савет твоје мајке је купио пет пакета борне киселине, расути дуж лајсни у кухињи и око бин и уопште о мравима заборављених "

Ксенија, Теплодар

Борна киселина за људе :. Опасно или не

За лице борна киселина анд дрилл практично опасна Штавише, они су прилично безопасни за све животиње :. токсичним својствима супстанце има примарно инсектима зато, без обзира да ли је у бубашваба стану, буве или мрави кућни, борну киселину ће слично бити ефикасна. ТИВ сви. Само буве трује ларве фазе (адултс једу само крв и неће отров).

хуман Токсичност борна киселина може бити само ако конзумирање превише тога. Чак пакет праха ( 10 грама), случајно конзумира дете је вероватно да ће изазвати чак и веома слабу алергијску реакцију. за озбиљно тровање је неопходно да количина лека који се никада не користи за припрему отрова од инсеката.

Узгред, сама отров са борне киселине за мраве је могуће припремити за многим популарним рецепата, и може се користити у облику у којем се продаје у апотеци.

Преглед

"Мислио сам да већ дуже време и научили како да отрује мраве борне киселине. На крају, одлучио да. Речено ми је да она није ни токсичан за децу. Црап мамаца са глицерином, не шири се иза фрижидера и ормарића, две недеље су попилилис. mravi не потпуно нестали, али су очигледно постали мање. И онда сам био у апотеци где сам купио киселину, саветује поспите га у вентилацију у кухињи. То је оно што је дало резултат!Очигледно је да су мрави тамо и дошао, јер је тада ниједна од ових кућа се не виде. "

Алена, Кијев

Борна киселина и боракс против мрава су добри чињеницом да су поједини зрна држећи са инсеката трчања на прашкастих Плацерс ноге и путовања на њих све док штеточина их не уклоне са својим чељустима и отрова. na исти начин, те житарице се у самом гнездо, где су почне да скреће и оне мраве који никада не напушта колонију.

Па Тако, борна киселина омогућава уништавање гнезда му равев чак и када је локација мравињака је непознат.

Рецепти и правилима борне киселине против мрава

у најједноставнијем случају, борна киселина у праху у контроли мрава распада на местима најчешће сусрете са инсектима. И само под лајсни, под ормари у кухињи, под канту поспите средства у сваком случају: мрави ће бити сигурно наћи нешто за јело овде у

, али још поуздано и ефикасно привући мраве да борне киселине и изазвати их или једи, или приписују. мравља да своје рођаке хране отровом. користе за ову сврху неколико рецепата отрови са борне киселине из мрава

  • на пола шоље воде се сипа 5 г боракс или борне киселине, се затим ставља 10 грама меда или џема и 40 грама шећера, мешовитог и сипа у равној посуду. Требало би да буде постављено близу канте за смеће: овај мамац за кућне мраве је веома ефикасан, јер инсекти добро мирисе слатко.
  • 2 кашике или два жуманца се измешају са пола кашичица боракс или борне киселине, па се добијена смеша припрема куглице, разграђује где су чешће мрави.

Важно!

У задњем рецепту не можете повећати дозу боракс или борне киселине: редуковани концентрација је дизајниран да буде да иако мрав храна код мамац, онда имају времена да укључује смрт више комада гнезда. Неопходно је повећати дозу, а радник мрави ће умрети одмах поред корита, а колонија у овом тренутку ће производити нове.

  • у кашика воде додати 2 кашичице глицерина, кашичицу меда, трећина кашичицом боракс и 1, 5 кашика шећера, све пажљиво уселила и маса ролл мамац. Добијена неосушиваћа лоптица се могу разградити где год мрави могу трчати.

Наравно, није пожељно за кућне љубимце да пронађу мамце и једу их. У овом случају нема ништа опасно, али ни једно кућно љубимце неће имати користи.

Треба се схватити да није могуће брзо уклонити мравље са боровом киселином. У најбољем случају, овај процес траје две до три недеље. Али овај метод је ефикасан иако је гнездо мрава изван стана. У овој ситуацији, чак и најмоћнији аеросоли ће бити бескорисни, а једноставна борна киселина или борак ће се носити. Дакле, Арм стрпљење и борна киселина, и мрави су врло брзо ће добити свој дом дуг пут … Ако је неко од њихових колонија и даље у стању да хода …

Припрема отровног мамац борне киселине и жуманце