Gaudyklės namuose skruzdės butas

Lapkritis 2018

Video: SKRUZDEMS IR AMARAMS NE!! (Lapkritis 2018).

Anonim

На замке за мрава, у зависности од принципа дизајна и раду може да буде и довољно ефикасан и да ли бескорисне алата. Истовремено скоро ништа не зависи од њихове цене и модерности - њихова ефикасност одређује првенствено принцип рада.

И у том погледу, само-направљена замка са пластичног поклопца може бити ефикаснија од увезеног производа за неколико стотина рубаља.

Принцип рада замки

Све замке за мраве у стану имају за циљ уништење инсеката продиру у њих. Сви ови алати могу се поделити у неколико типова:

 • замке у које инсекте привлачи мирис, а када је стигао мамац, отрован мрљу у праху или течности. У будућности, мрава се враћа у гнездо, која расипа отрова или отровних себе, покушавајући да јасно. Као резултат тога, он одмах не умре, али након неког времена идеално - након продирања у гнездо. Тамо ће отров уништити друге особе, укључујући и материцу. Такве замке за кућне мраве су најефикасније и могу се производити и самостално.

 • Мамци са отровом, зове се замке само зато што су у специјалним пластичним пакетима за заштиту кућних љубимаца. Мрави су свесно доведени у колонију да би хранили материцу. Ови уређаји су такође веома ефикасни.

 • Пасти у којима инсекти пропадају - са Велцро, са електричним пражњењем или превише јаким отровом.Упркос очигледном ефекту, такве замке су најмање ефикасне против мрава, с обзиром на то да уништавање радника за храњење хране практично неће утицати на живот колоне.

Циљ борбе против мрава је уништавање материце (или краљица) у колонији. Без њега, радни мрави ће брзо умрети. Ако материца остаје жива, крмић ће трајно бити изабран за тражење хране.

У складу с тим, циљ сваке ефикасне замке је да приморава радника да носе отров у гнездо.

На напомену

Главни шарм акције таквих замки одложеног деловања је да уништити мравље са њима не треба да зна где се налази. Ово је добро познато мравима радника, а задатак се своди на то да их ухвате у замку.

Стога, пре него што купите замке за мравље, морате разумјети како функционише купљени производ. Ако је то само лепак у пакету или кућа са инсектицидом који ће убити инсекта, најбоље је да се уздржи од куповине.

Иди на напомену

Сви инсектициди који се користе у савременим замкама су од мале опасности за људе и домаће животиње. Једино када једу велике количине њих - више од кашичице у исто време - могуће су алергијске реакције и повраћање. Али у замкама, обично чак и читав пакет ове количине отрова није садржан.

У сваком случају, замке не дају непосредан ефекат , а чак и са најтачнијом употребом њихових мрава нестају из станова у најбољем случају за неколико недеља.

Да бисте добили резултате из замки, потребно је да их правилно примените.

Правила коришћења замке

Замка за мравима је донекле слична скупом ресторану у Москви: главна три правила његове ефикасности су место, место и још једном његова локација.

Заиста, замка, у којој мрави најчешће трче, може помоћи да уништи све мраве у соби. Али, чак и неколико десетина агената, уређен случајно, већ само да се не на начин на који ће бити бацање новца.

Најбоља места за инсталацију замке у стану су:

 • ант руте - они су добро обележене са обиљем инсеката у просторији. Мрави се обично крећу дуж маркираних маршрута, а на стазама се распоређују у целине. Замка мора бити постављена било директно на стазу, или што је ближе оној што је могуће, тако да инсекати мирисе мамац.
 • зглобовима поду и зидовима, лајсне и ивице линолеум - обично ово је место где су микроскопске рупе, које су пролаз у светским застенни штеточина.
 • Простори иза кухињског намештаја, ријетко очишћени и лако прашњени.
 • Подови у остави и изолиране логије.
 • Зидови који се граничи са предњим или шетачем за смеће.
 • Вентилацијске осовине.

Наравно, сваки јединствен животни простор, а од кретања мрава, као и њихово постављање утичница, може бити потпуно непредвидив. Постоје случајеви насељавања инсеката у системским блоковима рачунара и џеповима јакни у ормарићима.

У овом тренутку боља домаћица зна свој стан, а више она моћ запажања, веће су шансе да има право да постави средства за уништавање инсеката.

Важно!

Замке мрави су практично бескорисне за употребу у башти или у башти. Чак и ако успете да их уништи уз помоћ мравињак, укупна истребљење великог броја њих (узимајући у обзир чињеницу да је у отвореном мрави насељавају, никада не иду на површину) није могуће.

Све замке треба проверити са одређеном регуларношћу. Пожељно - најмање једном на сваке две недеље. Од неких инсеката у потпуности може да се креће све отров у другом активни састојак је суво, у трећем броју мртвих мрава постала толико велика да се преклапати инсектицид.

Ако тест покаже да замка не ради, треба да се замени.

Пасти за мрава могу се купити, а то можете учинити сами. Обе методе имају своје предности и недостатке, а оба са компетентним приступом ће бити ефикасна. Данас постоји читав списак најпопуларнијих замки дизајнираних за борбу против мрава, доступних и поузданих.

трап Борба Суператтацк

Борба замка мрава - Кореан производног објекта, према наводима произвођача помоћи да се очисте кућу мрава у три месеца. Када се тестирају у стварним условима, мрави нестају у року од 4-5 недеља.

Важна предност борбених Суператтацк замки за мраве - сигурност за животиње и децу: Гидрометилнон као активни састојак ван домашаја било које прста или језика.

Буи замка Борба мрави могу бити у једној или у расутом стању од 4 комада по паковању. У првом случају, цена ће бити око 150 долара по комаду, у другом - око 450 рубаља у четири замке.

Преглед

"отровао сам мраве у кући негде за три месеца. Пенцил врсте, борне киселине. У стварности, мање од им је тек након куповине замки за борбу мрави. Недељу дана касније почели су да ухвате око је много мање, и кроз месец се састао само са једним у купатилу. Испао је брже чак и од обећања произвођача. "

Татиана, Риазан

Трап Раптор

Замке бубашваба Раптор је веома ефикасна против мрава, они су често продају инсектицидом аеросола и гелове од истог произвођача.Веома ефикасан, као у најбољим традицијама замке су фокусиране на ширење отрова од стране мрава у мравињак.

Преглед

"Купио сам једном поставити Раптор Постоје две замке и конзерву спреја спреја ни не долази у руци:. .. ја поставити замке у близини прореза у свлачионици, од којих мрави увукао, и они су нестали у недељу"

: Оксана, Лавов

трап РАИД

Рација - Цамие неефикасни замке за мрава, иако је најлакше купити. Они су дизајнирани да се боре против бубашваба и фокусирају на уништавање инсекта који је једо мамац.

Мрави је веома тешко да се носе комаде мамац за гнездо, а гнездо замке живот Раид, практично нема ефекта. Од осталих домаћих инсеката, такве замке су ефикасне само против бубашваба.

замке своје руке: од шта и како се праве

веома ефикасна аналогни увоз замке могу бити са својим рукама расположивих средстава. Основа у њима је борак или борова киселина.

 • Борска киселина се помеша са осталим састојцима за производњу мамаца. У посебном чланку на нашој веб страници су наведени рецепти за такве мешавине (погледајте одељак "Мрави у стану"). Припремљени мамци су упаковани у поклопце са сандучета и одвијају се на местима састајања са мравима.
 • У специјалном тацну или једноставно пластичног поклопца сипана чисто боракс или борне киселине тако да потпуно покрије дно и средње капала јам или мед. Мрави који стигну до слаткоће ће се смрвити у отров и пренети га до мрави.

Када правите мамце, важно је правилно одржавати количину отрова у рецепту. У овом случају, замка за мравље са својим рукама увек ће бити јефтинија од оне коју је купио на тржишту.

И увек би требало да се сетимо да замке из мрава, чак и најефикасније, не дају брз резултат. Ако се штеточине морају уклонити овде и сада, а локација мравовине је позната, рационалније је користити инсектициде у виду аеросола.

Припрема отровне мамце за мравове на бази борне киселине

)