Kas temperatūra žudo blakėmis

Lapkritis 2018

Video: Our Miss Brooks: Deacon Jones / Bye Bye / Planning a Trip to Europe / Non-Fraternization Policy (Lapkritis 2018).

Anonim

Метод температура - један од најсигурнијих начина суочавања са кревета грешака. Као што знате, собна температура је један од потребних услова за нормалан живот ових инсеката. У телу паразита нема терморегулационих система који прилагођавају организам екстерним условима животне средине. Стога, оштра промена температуре негативно утиче на њихово стање, што доводи до смрти.

На коју температуру умиру кревети?

Већина свих паразита се плаши високе температуре. Код температура изнад + 50 ° Ц, одрасли живе само неколико минута, на температури од + 45 ° Ц - не више од пола сата. Јаја инсеката су мање подложна спољним утицајима, па стога на + 50 ° С остају одрживост и дан.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! У борби против грешака, наши читаоци препоручује репелент Пест-Рејецт. Електромагнетни и ултразвучни технологија са ефикасношћу 100% да се носе са бубама, бубашваба и других инсеката. Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Опширније овде …

на мраз једу су мање осетљиви - смањење температуре до -10 ° Ц једноставан за опстанак, пада у суспендоване анимације. Температура ваздуха минус 15 - минус 17 има штетан утицај на инсекте, али за њихово потпуно уништавање неопходно је одржавати такве услове за 3-4 дана. Температура испод -20 ° Ц је катастрофална за паразите: потребно је само неколико сати да се живот бубе заустави.Јаја инсеката су отпорнија на мраз, али ефекат мраза од 20 степени у трајању од два дана потпуно уништава полагање.

Борба против буба са високим температурама

Нетолеранција високим температурама у креветима даје велику предност особи која се бави њима. Било какви методи топлотне експозиције са довољно високом температуром (не испод +50 ° Ц) биће погодни за уништавање инсеката. У борби против паразита могу се користити следеће методе:

  1. 1 пиштољ. За уништавање бедбугова ће помоћи конвенционалним термоканонима, који се, на примјер, користе за уградњу натезних плафона. Све што треба урадити је постављање топа у загађеном простору, загревање ваздуха на + 60 ° Ц и одржавање температуре на пола сата. Недостатак ове методе је висок трошак пиштоља, па је боље изнајмити.
  2. 2Стерифиер или генератор паре. Чак и тренутни ефекат вруће паре је штетан за синантропске паразите. Генератор паре је погодан за саму употребу и погодан је за обраду соба било које величине.
  3. 3Притисните на високој температури. Све оне ствари које треба пранити, неопходно је опрати у машини, поставити режим највиших температура (90 ° Ц). Недостатак овог поступка је у томе што неке ствари можда нису погодне за прање на таквој температури.
  4. 4Ирон. Постељина, одећа и пешкири треба темељно пеглити са обе стране на највишој температури гвожђа.
  5. 5Кееперс. Најчешће се користи за истребљење инсеката у пукотинама и поду.
  6. 6Соларно светло. Ако извадите заражене ствари (јастуке, ћебад, намештај) на сунцу и оставите их тамо за максималну топлоту у врућем љетном дану, вероватноћа смрти свих грешака ће се повећати на скоро 100%.

Савет! У летњој врућини за борбу против инсеката можете користити свој ауто. Температура ваздуха у аутомобилу аутомобила која стоји на директној сунчевој светлости достиже 60-65 ° Ц, а ово је температура која је идеална за уништавање бедбугова. Објекти који се обрађују морају бити стављени у салон и остављени тамо неколико сати. Овај пут ће бити довољно за смрт инсеката.

уништења буба преко паре

генератор паре је способан да генерише пару високе температуре (90 ° Ц), што изазива тренутну смрт паразита, а влага тако добијени пар је релативно ниска (5%), тако да третира паркет или друге ствари које не толеришу влажност, неће патити. Иначе, у борби против грешака, разлике између генератора паре и парног чишћења нису значајне: оба уређаја су савршена за уништавање паразита.

Најбоље средство за убијање јаја кревета је генератор паре. Животне јајне ћелије, непропусне за већину инсектицида, умиру прилично брзо под утицајем горуће паре.

Пре почетка рада, потребно је подесити уређај на жељену температуру. Да би уништили инсекте, довољно је поставити температуру на 70-80 степени. Непрекидно излагање пару ове температуре од 10 секунди убити ће бубу. Почети третман треба да буде од жаришта инфекције, постепено обрађивање свих осталих површина. Одећа, доњи веш, мекане играчке такође су предмет обраде.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! Да би се ослободили кругова, наши читаоци саветују репелере Пест-Рејецт. Рад уређаја заснован је на технологији електромагнетних импулса и ултразвучних таласа!Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Прочитајте више овде …

Важно! Пре употребе, експерти саветују да намотају млазницу парног чишћења тканином како би глава постала распрострањена, иначе ће парни млаз једноставно одушевити инсекте.

Неугодност генератора паре лежи у чињеници да скривена места, која су фаворизована помоћу кревета, нису приступачна за пару. Јет паре не може ући у спојеве комада намештаја, пукотина у поду и поду, празнине у тапетама или на другим тешко доступним мјестима њиховог станишта. Иако су неки модели уређаја опремљени посебним уским млазницама.

За ефикасну и безбедну дезинсекцију користећи генератор паре, морају се поштовати следеће мере предострожности:

  • Немојте прскати пару близу електричних инсталација или утичница;
  • Не усмеравајте млаз на површине које могу бити оштећене због високе температуре - пластичне, дрвени или лакирани;
  • Да бисте избегли оштећења, не излажите уређај високој влажности приликом рада са тканинама, намештајем или позадином за папир.

Замрзавање паразита

Учитавање …

Овај метод обраде температуре је погоднији за оне северне регије. Све собе се не могу замрзнути. Више је корисно користити ову методу у не-стамбеним просторијама, као што су гаража, штала, кућа за пилетину или летња кућа. Дневне собе, опремљене текућом водом и грејањем, лепе тапете или малтерисане, у великој мери ће утицати на ефекте ниских температура. Цеви се могу сломити, тапете - пасти, а водоинсталатерски - неуспешни.

Ако предности замрзавања превазилазе могућу штету, требало би сачекати нарочито озбиљне мразе и отворити врата и прозоре неколико дана.Већина грешака умире на први дан, али неке могу преживети, па је важно држати температуру нижу најмање два дана. Замрзавање ће морати да се понови више пута за гарантовано одлагање инсеката.

За оне који немају где да се крећу за време замрзавања, довољно је издржати мраз све заражене ствари или комаде намештаја.

Савет! Не превише великих предмета, у цревима чији се паразити могу сакрити, могу се ставити у замрзивач или у већу хладњачу, након претходно подешеног уређаја на екстремну температуру за кревете. Време стављања заражених ствари у замрзивач је најмање недељу дана.