Kokioje temperatūroje žuvo kuojų

Lapkritis 2018

Video: Trys puikūs žuvies rūkymo receptai iš knygos "Kaupiame atsargas" (Lapkritis 2018).

Anonim

Активност домаћих бубашваба условљена је температурним условима станишта. За њихов успешан живот, температура у соби треба да буде од +28 до +30 ° Ц. Такође је познато да се бубашвабе плаше хладноће. Са ознаком на термометру испод -1 почиње масовна смрт инсеката. И што је хладнији ваздух у соби, брже бубашвабе умиру.

Шта температуре фатална на бубашвабе

Цоцкроацхес називају инсекте топлоте воли, тако да се плаше хладноће више од хемикалија. Значајно смањује превише високе температуре инсеката. Ово је теже постићи, пошто се вруће време ретко посматра у централном делу Русије. Због тога је много лакше отарасити бубашваба хладним. Познато је да у вањском окружењу бубашвабе умиру под следећим увјетима:

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! У борби против бубашваба наши читаоци савјетују репортеру Пест-Рејецт. Електромагнетна и ултразвучна технологија са 100% ефикасности се бави бубашвама, бубама и другим инсектима. Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Још овде …

  • код - 5С смрт долази за 30 минута.
  • на - 10С царобни ударци умиру после 2 минута.

За преживљавање популације бубашваба од виталног је значаја да буду на врућини. У свим аспектима, идеално станиште за бубашвабе загрејани су стамбени простори у вишестамбеним зградама.Поред тога, бубашвабе доживљавају константна потреба за топлотом, хране и воде, тако да живе у колонијама, углавном у кухињи, купатило и тоалет.

Ако услови станишта постану неповољни, циклус развоја инсеката успорава се. Оштро хлађење узрокује бубашвабе успоравајући развојни циклус. У ћелијама тела инсекта, физиолошки процеси су успорени. Интрацелуларна течност постаје вискозна с даљим смањењем температуре и ускоро ће умрети инсеката.

Топлотна обрада куће

Да би се ефикасно борили против инсеката, можете загрејати дом. Ова метода не захтева никакав финансијски и физички напор. Ако се све уради исправно, бубашвабе ће нестати заувек. Термална обрада простора на два начина:

  • поур хладан кључале воде у пукотине између подних облога.
  • да замрзне станове.

Обе методе су апсолутно безбедне за људско здравље. Цоцкроацхес омиљени станиште је отворе за вентилацију, пукотине у лајсни, место за креденац. Ако излијете лубање бубашваба са стрмим кључањем воде, можете трајно да се ослободите ових инсеката. Ова метода има један значајан недостатак. Употребити кључну воду могуће је само ако знате локацију гнезда бубашваба.

Микроклима која штети бубашвама може се створити ако се соба замрзне. Метода замрзавања је довољно ефикасна ако се обавља корак по корак. Замрзавање је много лакше провести у приватној кући. У стамбеној згради, прво ћете морати да добијете сагласност суседа, онда ће они морати да учествују у том процесу.Неко време је потребно искључити централно гријање у кући.

Важно! Прије поступка потребно је одводити воду из грејних цијеви и котлова како би се спријечила њихова оштећења када се вода замрзне.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! У борби против бубашваба наши читаоци савјетују репортеру Пест-Рејецт. Електромагнетна и ултразвучна технологија са 100% ефикасности се бави бубашвама, бубама и другим инсектима. Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Прочитајте више овде …

Не узимајте намештај јер неће донети жељени резултат. Бубашвабе се не уклапају у софе и кревете, а њих не привлачи намјештај као станиште. Требало би отворити сва врата и прозоре у соби и оставити је на неколико сати. Обично је 4 сата довољно за инсекте да умру.

Важно! Боље је замрзавање собе на хладан дан, када температура на улици није већа од -15 ° Ц.

Након неколико сати, у дневном боравку неће остати живи бубашваба. Метода хлађења станишта инсеката је прилично ефикасна и ефикасна. Има само један значајан недостатак: могуће је замрзнути само зими на -8Ц и ниже.