Blakėmis: visi jų struktūros ir gyvenimo būdą

Lapkritis 2018

Video: Inner Worlds, Outer Worlds - Part 1 - Akasha (Lapkritis 2018).

Anonim

стенице - само један од врсте. У природи постоји велики број врста инсеката овог стенице - један од непријатних паразита код куће. Ослобађање од њих је тешко, и они доносе доста проблема. Пхисиологи бубе и карактеристике њиховог размножавања и начина живота треба да знају како би се успешно бави њима.

Изглед

бедбуг припада роду ЦИМЕКС лецтулариус, а храни се крвљу топлокрвних животиња. У природи су преци бубњева у кревету пронађени у азијским пећинама. Претпоставља се да је у њима дошло до првог упознавања човечанства са овим паразитима. Древни Грци су им били упознати и прије наше ере, ау Европи су се појавили у КСИ вијеку. Од тада су беџеви постали стварна катастрофа за људе.

Величина бубе је 3-8 мм. Више зависи од тога да ли је буба гладна или пуна. Пијанске бубе порасте на 8 мм. Тело паразита је поравнано и прилагођено за храну крвљу. Мушкарци су мањи од жена.

Ово су паразити који воде ноћни живот. Борн бубе излазе само у једном случају - ако су се погоршали толико да су инсекти приморани да почне активно потрагу за храном

животни услови у боји паразити варира од тамно браон до жућкасте. Пијаног буба има тамнију крвну боју. Крила су одсутна у инсекту, не може брзо да се креће због неразвијености удова.Бубуљица са пуно тела је мање мобилна.

Пробоскис се налази на глави, служи за пробијање коже и сисање крви. На чељустима има сета који обликују канале: прво за пљувачу која се додјељује за угриз, а друга за сакупљање крви.

Наши читатељи препоручују!

Да би се решили грешака, наши читаоци саветују репелеру Пест-Рејецт. Рад уређаја заснован је на технологији електромагнетних импулса и ултразвучних таласа! Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце.

Прочитајте више овде …

Инсекти имају флексибилно и издржљиво тело. Дробљење је веома тешко, па механички начини борбе против инсеката немају успеха.

Јајца креветске беле боје, прозирне

Лутке су ноћне животиње и не могу поднијети ултраљубичасто свјетло.

Можете научити како уништити бедбугове са карбофосом.

Како изгледа ларва

Ларва има нешто другачији изглед. Другачије:

 • бледожута
 • Смалл сизе (до 3 мм)
 • Стицки супстрата, покрива тело

Јаја Бедбугс бела, прозирна.

Бедбугови се хране крвљу топлокрвних створења. Крв је такође од виталног значаја за ларви - тек након што постане доступан, могу даље развијати

Снага паразит

Бедбугс хране крвљу топлокрвних створења. Крв је такође важна за ларве - тек након доласка они могу даље да се развијају. Млађењу и расту ларве увек претходе храна крвљу. За постављање јаја, женски паразит треба свежу крв.

Одрасла пије до 7 мл крви, што је двоструко телесна тежина паразита.

Специфичности репродукције

Бубни кревет живи просечно годину и по дана.Ларве паразита развијају се у зреле особе за 45 дана. Али у неповољним условима и недостатку хране, развој може трајати 3 месеца.

УПОЗОРЕЊЕ!

Постоје три ефикасне опције за брзо отклањање бедбугова:

 • Позивање службе за дезинсекцију (скупо);
 • Куповина јефтиног електронског репеллер-а (1390 рубаља);
 • Хемикалије (сумњиви ефекти).

  Још овде …

  Репродукција се одвија на посебан начин трауматске оплодње. Значење је да мушкарац пребацује тело женске посебним трња и убацује сперму у њега. Свака жена положи 200 до 500 јаја у свом читавом животу. Сваког дана ставља 1-12 јаја. Због тога постаје разумљиво брзо ширење бедбугова око стана и кратки период који пролази између прве детекције беџета и озбиљне контаминације собе.

  Репродукција се дешава у било које доба године, главна ствар је да је соба топла.

  Одрасла је пила до 7 мл крви, што је двоструко више од телесне масе паразита

  Животни знаци

  Паразити не могу поднијети хладноћу. Али они се могу прилагодити томе. Ако температура ваздуха у соби пада на +10 степени, онда грешке престану да се хране и пада у неку врсту анабиозе. Они могу да живе у тако гладној држави 5 месеци. Личила и јаја могу да живе до годину дана. Стога, беџеви могу да чекају тешка времена и чекају појављивање нових жртава.

  Али снажна подизања и пад температуре убрзавају их довољно брзо. Већ на -17 степени, кревет бубе умиру за 24 сата. На врелим температурама изнад +45 степени, паразити умиру након 45-60 минута. Јаја бедбугова умиру у екстремним условима, заједно са одраслима.

  Стога је један од најстаријих начина за борбу са бубама замрзавање собе зими, када је кућа остала отворена неколико дана. Љети ствари које су заражене смешама могу остати у затвореној соби неколико дана.

  Бед бубе су један од најнеугоднијих кућних паразита. Тешко их је отарасити, али они доносе доста проблема.

  Креветске бубе у нашој кући (видео)

  Лифестиле

  Ово су паразити који воде ноћни живот. У једном случају се појављују само бубе - уколико су услови живота толико погоршани да су инсекти присиљени да започну активну претрагу хране.

  Бедбугови преферирају да што више напора искористе храну. Због тога, они бирају као омиљену жртву људи са деликатном, осетљивом кожом - у првом реду су деца, затим жене, а затим мушкарци са дебље и дебље коже.

  Паразити могу пронаћи свој плен захваљујући мирису - бубе имају добро развијен осећај мириса. Штеточине могу да открију жртве на великој удаљености, тако да се брзо усредсређују у све собе у стану у коме се налазе. И такође се лако крећу из собе у простор кроз слотове у подовима.

  Бед буг односи се на роду Цимек лецтулариус и храни крв топлокрвне животиње

  Разноликост врста бедбугова

  Бед буба је само једна од врста. У природи постоји велики број врста овог инсекта. Али, ради правде, мора се рећи да се сви бугови не хране крви и да су људски паразити.

  Водонепропуси живе у водним тијелима и хране се ларвама инсеката и ракова. Могу постићи велике величине - до 1, 5 цм. Боја бубица која одговара медијуму је благо зеленкасто-браон.Ова створења могу да угризе људе, а њихови гризе су прилично болни и дуго зарастају.

  Шумске бубе се налазе на биљкама. Они више воле да једу сок биљке и њихове плодове. Боја инсеката је зелена. Њихова врста су баштенске бубе.

  Многи људи су срели црвену бубу која преферира да живи на бобицама. Они су зеленкасто-сиве боје и имају непријатан мирис. Људи не гризе бубе.

  Породица буба укључује црвену главу или војника буба и низ сличних инсеката. Али све ове врсте, које се налазе у природи, нису паразити, за разлику од рођака бубрега.

  Можда вас занима чланак "Жене-војници: каква је њихова штета и како да их се решите".

  Познавање физиологије и животног стила паразита помаже у одабиру праве стратегије у суочавању с њим.

  Треба искористити слабе тачке инсеката и онда ће мјере које се примјењују бити ефикасније.