Kaip ir kur bute atsirado tarakonai

Lapkritis 2018

Video: Pasitikėjimas politinėmis partijomis || Laikykitės ten su Andriumi Tapinu || S02E32 (Lapkritis 2018).

Anonim

Бубуљари у стану - проблем који многи нису познати из прве руке. Ови инсекти су најчешћи штеточини у становима, кућама и помоћним просторијама. И мада су бубашвабе не директно штети особу, они су веома непожељне инсекти у кући, доприносе ширењу болести и уопште погоршава санитарног стања куће.

Хајде да видимо где су сви долазе из стана …

Како и одакле бубашвабе уђе у собу

Власници куће, пронашао непријатне инсеката у кухињи или купатилу, прво помислим: одакле долазе? У ствари, постоји много начина да се продрују у ове куће. Изаберите главни:

  • Од сусједа. Бубашвабе се масовно напустити своју стару кућу након провоцирање , или случајно пасти у нови стан на вентилационих пролаза, Гарбаге, кроз пукотине у зидовима. Ако су задовољни количином хране и пића, као и температуром животне средине, бубашвабе се лепо насељавају на ново место.

  • Са куповинама. Бубашваба се лако може наћи у торби или економском пакету на тржишту или у продавници. Догодило се да се инсект "пресели на ново место боравка" директно у купљеној ствари: кућни апарати (рачунарска јединица, микроталасна рерна), намештај или одећа. Наравно, у таквим производима бубашваба може доћи само случајно, јер не представљају храњиву вредност за то.Али у продавницама намирница може се наћи врло често.
  • У стварима. Ствари доведени из путовања и ек-неко за употребу, може постати привремени смештај за женску бубашваба, која ће дати живот за целу популацију паразита.
  • Са парцелама. Сада су веома популарне куповине на мрежи, које се испоручују поштанским парцелама. Ове парцеле, посебно из иностранства, могу постати "транспорт" за бубашвабе и друге инсекте. Узгред, развој комуникације између различитих земаља, па чак и континената, био је главни разлог за измирење бубашваба широм света. Сада, у нашим географским ширинама може да се види не само ђумбир кухиње бубашваба "Прусак", али и црна, као и велики амерички бубаљвабу.

Мало више о узроцима појаве бубашваба у кући

Ако је тако, где се бубашвабе у стану, сви мање-више јасно који су разлози њиховог успешног "поправити", и репродукција у соби није толико очигледна да већина нас.

Тробојници су инсекти који захтевају одређено подручје да прими становништво. Ако имате превише храну и није довољно за све заражене бубашваба стана, део њих је послат у суседне просторије са циљем да науче нове територије. То је разлог што након неког времена улаз или кућа трпи од бубашваба.

Ако је било бубашвабе у стану, постоји још једна опција: комшије се боре да се отараси паразита, стварајући неодговарајућим условима за живот. Наравно, бубашвабе покушавају хитно да напусте стан и преселе се на ново, сигурније место за живот. У таквим случајевима, бубашвабе обично мигрирају масовно, одмах станујући суседним станом са читавим преживјелим становништвом.

Понекад бубашвабе запремају собу од претходно случајно уведене жене или пар бубашваба. Најчешће, такав проблем се јавља код људи који много путују или путују по послу, заустављају се у различитим хотелима и хотелима. Понекад бубашвабе улазе у кућу с храном која је купљена у супермаркету.

Пример стана заражена бубашваба

бубашваба у кући - знак нехигијенским

Без обзира на разлоге за појаву бубашваба, очувања и повећања њихове популације је могуће само у присуству бројних повољних фактора:

  • слободан приступ храни. Бубашвабе су веома непристојна створења. Они могу једити не само производе свјежег квалитета, већ и гњечени отпад, папир, кожу. Да ли без оброк бубашваба може довољно дуго - до неколико недеља. Али, чак и ако оставите кухиња неуредан табеле, тањир, прљава канта за смеће - то ће бити довољно за нормално снабдевање целе колоније од штеточина. Због тога, како би се суочили са инсектима, морате у буквалном смислу да тражите идеалан ред, да сањате ноћу сву храну и извадите смеће сваки дан. Шкорпнице су углавном ноћне, тако да је важно сакрити све изворе хране прије спавања.

  • Присуство воде за пиће. Најважнија ствар, без које бубашвабе не могу дуго да живе - вода. Постоји много модерних апартмана и кућа из његових извора. Може бити мала лужа на столу или пећ, мокри умиваоник, цурење цурење или кондензација воде на плочици. Ако се сви водени извори пажљиво преклапају, бубашвабе могу пити воду из цвећа. Због тога, током борбе против паразита, водите цвијеће само ујутро или поподне, тако да се течност добро апсорбује.Препоручује се да се ноћни суд у кухињи и купатило обришу сувом тканином.

  • Угодна собна температура и присуство кутија. Идеални услови за живот - то су разлози за појаву бубашваба у стану. Становање је најбоље прилагођен потребама ових инсеката: подржан је од стране релативне влажности и топло удобно за њих, постоје многе остава где бубашваба може сакрити у току дана. Поред тога, суседни станови нису изоловани једни од других, већ су повезани комуникацијама кроз које се инсекти могу слободно кретати.

Ако се бубашвабе појављују код куће, морате пажљиво проучити могуће начине пенетрације. Потребно је заптити све пукотине у зидовима и поду, опремити рупе за вентилацију специјалним мрежама, које неће дозволити другим инсектима да продре у стан.

Често остаје нејасно где су бубашвабе настале, јер може бити много опција. Међутим, ови инсекти могу наставити да живе и умножавају само под повољним условима за њих.

Обично инфекција бубашваба започиње са неколико појединаца који постају предци целокупног становништва који се буквално јавља за неколико недеља. Анти-санитација у стану - главни фактор у удобном животу бубашваба.

Иначе, након провере штеточина, бубашвабе се могу вратити само ако власници нису превише забринути због чистоће свог дома.

Шта да радим ако је кућа заражена бубашвабе

Свака особа живи у стану или приватној кући, важно је да се зна где се доносе на бубашвабе. Ово ће нас подсетити на потребу за превентивним мерама: одржавање реда, уклањање пукотина у зидовима и затварање вентилационих канала.

Али ако су се већ појавили бубашвабе у кући, морамо одмах почети да се боре против њих:

  1. Распоредите стан у ред. Појава бубашваба може бити чак и разлог за мање поправке, али ако то није могуће, онда је опште чишћење обавезно. Елиминација депозита старог отпада и уклањање отворених прехрамбених производа учиниће борбу много успешнијом и убрзати постизање резултата.
  2. Користите специјалне алате и замке. Индустрија нуди многе хемикалије за уништавање бубашваба: инсектицидне бојице, аеросоле, прахове и геле. Поред тога, можете користити народне рецепте или ставити бубашвабе (иако раде ако у кући нема пуно бубашваба).
  3. Спречавање поновног уласка. Предуслов за превенцију је очување чистоће, посебно у кухињи, купатилу и тоалету. Такође можете користити у превентивне сврхе гелове од бубашваба, замки и бојица.

Напомена

Бубашвабе се могу појавити у скоро свакој кући. Међутим, за каснији живот и репродукцију, бирају само станове који не чине чистоћом. Стога, поред борбе уз помоћ хемикалија, важно је посматрати хигијену и одржавати добро санитарно стање вашег дома.

5 правила за избор службе за контролу штеточина за уништавање бубашваба

Како се бавити бубашвама код куће