Ar gydyti butą iš tarakonų?

Lapkritis 2018

Video: Vilniaus daugiabučių gyventojų kaimynai - tarakonai, žiurkės ir... lavonai (Lapkritis 2018).

Anonim

Када кућа има бубашвабе, Прва жеља - да брзо се ослободи непријатне штеточине и штите се против њиховог продора у будућности. Лечење бубашваба може да се обавља ручно, користећи спрејови, прашине или гелови - захтева одређену времена, као и недостатак прекомерне гађења и јаку алергију на хемикалије. Ако у потпуности поступите у складу са захтевима инструкција и правилно извршите третман, ова средства ће дати добар дугорочни резултат.

Када нема могућност или жеља да се зеза са отровима, може да се повеже на случај стручњака, позивајући се истребљивач Хоусе Црев. Овај метод је добар јер приватне канцеларије пружају гаранцију за своје услуге и користе професионална средства за дезинфекцију. Минус професионалне обраде је релативно висок трошак.

Процес бубашваба стана

До данас, хемијска индустрија производи мноштво отрова различитих група, које су доступне у неколико погодних облика отпуштања: аеросол, прах, течности, пасте, гела, креда. Можете одабрати тачно опцију, чија употреба изгледа најприкладнија.

Најпознатија средства од бубашваба су:

 • Гетт - припрема направљена на технологији микрокапсулације. Не мириље, сигурно је за људе и животиње, може се применити на било којој површини у кући. Принцип рада је следећи: бубашваба пролази кроз загађене површине и држи се микрокапсуле ноге са отровом.Он је доводи на осамљено место, где живе и други бубашвабе, где на крају и долазе у додир са отровом. Након неког времена почиње парализа и смрт инсеката.

 • Раид - аеросол је масна структуру која решава на глатким површинама, има прилично тежак и оштар мирис. Ефикасно се бави малим популацијама инсеката, погодно је у примени. Овај лек је контраиндикован за алергичне људе, захтева вентилацију након употребе.

 • Раптор је аеросол, помоћу кога се стан лечи од бубашваба у раним фазама. Лек прилично ефикасно ради, али има јак мирис дихлорвоса, захтева употребу личне заштитне опреме, је контраиндикована у астматичара и алергија. Постоје и замке и гел Раптор.

 • Стурм Пасте је гел за инсектицид спреман за употребу, смештен у шприцу. Смрт инсеката се јавља 12 сати након контакта са отровом. За то време, бубашваба обично успева да отвори и неколико његових рођака, са којима је контактирао. Алатка је доступна за професионалну употребу, има широк спектар деловања: убија не само црвене, али црне, амерички бубашвабе, мраве и силверфисх.

 • Фас - гел из бубашваба на бази две активне супстанце различитог механизма деловања. Погодан је у примени, економичан, има низак опасност за људе и животиње. Након примене, гел Фас је активан на површини 1, 5 -2 месеци. Чак и са јаком инфекцијом стана са инсектима.

 • Пилић је инсектицидни гел са ефектима црева на контакт на инсекте. Погодно се примењује смрт инсеката за дан или два.Производ је врло економичан, задржава својства до 2 месеца након примене. Гел Домовои - ово је јефтино решење проблема бубашваба на просечном нивоу инфекције.

 • Глобол - немачки гел од дуготрајних бубашваба. Веома ефикасан чак и уз јаку инфекцију стана са инсектима. Приликом куповине треба имати у виду да на тржишту има доста фалсификованих производа, потребно је потражити алат са натписима на амбалажи на немачком и посебном холографском наљепницом.

 • Пиретхрум је прашак из сигурног кавкаског кавкаског или далматинског камилице. Односи се на природне методе борбе, природни инсектициди. Свјежи прах у праху се распршује на местима акумулације инсеката гуменом крушком. Погодно за уништавање мале популације бубашваба или за спречавање продора у просторију.

 • Масхенка је јефтино средство у облику креде, погодно за примену. Мелочка Масхенка је савршена за спречавање пенетрације бубашваба, као и уништавање њихових малих популација. Није могао бити довољно ефикасан за јаку инфекцију стана са бубашвама.

Сваки од горе наведених лекова има различите трошкове, своје предности и слабости. Као препорука, једна ствар се може рећи: иако има неколико бубашваба, можете се носити са људским правцима, замкама или инсектицидним бојама.

Али борба са повећаном популацијом захтева употребу инсектицидних аеросола или гела.

Упутства за третман аеросола за аеросоле

Аеросоли имају својство постављања на површинама, па је неопходно пре употребе:

 • Сакријте све намирнице и личне предмете.
 • Носите личну заштитну слузнице очију и дисајних путева: заштитне наочаре, маске.
 • Схаке аеросола могу, а онда спреј средства у местима где инсекти (1-2 секунди у једном тренутку), као и могући начини њиховог покрета.

Обрада се обично врши два пута са интервалом од неколико дана.

Преглед

"Добио сам бубашвабе од својих суседа у комуналном, они су их ловили. Ја, на савет од комшија купио Реид и прска собу за њих. Мирис потом одржао веома јака, али су бубашвабе су одмах отишли."

Алла, Днипропетровск

Обрада апартман гелови

Процес стан бубашваба помоћу гел је снап. По правилу се продају у посебној цеви или шприцу, што значајно олакшава процес пријаве.

Гел се примењује по правилу у интервалима од неколико центиметара. Користите га, требало би да буде близу басебоарда, испод судопера и кухињских ормара, у близини канте за смеће. Укратко, потребно је покрити сва омиљена места бубашваба.

У зависности од активне супстанце у бази, гел задржава својства на површини од недеље до два месеца.

Прашкови и бојице против бубашваба

праха имају фину форму, не само делује као отров, али механички постизањем дисајних органа инсекта. Међутим, исто фина прашина се лако диже се у ваздух и могу да уђу у људском или животињском телу, изазива тровање.

Код рада са прахом, мора се користити респираторна заштитна опрема.

Преглед

"Ражањ, Владимира авенији. Живимо у старој кући, бубашвабе било и вероватно ће увек бити. Моја супруга једном месечно доследно слика у свим басебоардс, зидове и уређаја у неки кинески мала и бубашвабе скоро никада не посећује наш стан.Када је отровао њихови суседи неку смрдљиву помије, па су побегли у великом броју да нас, али без било каквих радњи сами, а затим побегао натраг. У принципу, ја сам оловка "

Вадим, Ражањ.

Као по правилу, пудери се примењују на танком слоју на местима где су инсекти, пожељно је да се за континуирано линију. За прскање удобност, можете користити гумену сијалицу.

Ако је третман против бубашвабе носио инсектицидно креда (оловка), онда је још лакше применити карактеристике непрекидну линију, која мора нужно центрира бубашваба се обавља у местима где бубашваба, као и на местима кретања

Позови дезинсекција бригада: … припреми и донесе литар Ри у редоследу

стручне обраде кући бубашваба - Најлакши начин да се трајно стави тачку на ових инсеката може бити скупа, али скоро свака компанија гарантује Типично, "борци" су поуздано и брзо ради - .. то је њихов хлеб . > у циљу припреме стан за прераду, морате:

за чишћење посуђа, крије храну;

 • да затворите резервоар искључивањем за довод ваздуха
 • уклоњен из стана људи и кућних љубимаца.
 • И након специјалисти дипломски рад, морате:

проветрите зону, утрљати површину и перем судове;

 • После неколико дана, темељито вакумирајте стан и одмах одбаците садржај торбе;
 • урадите мокро чишћење у соби, али не раније него што је наведено од стране специјалиста.
 • Потпуно изумирање паразита након професионалног третмана стана од бубашваба долази обично у року од неколико сати или дана.

Само власник стана може изабрати начин борбе против инсеката, процену величине катастрофе и израчунавање њихових финансијских могућности.Само инсеката ће бити буџет, већ дуго и вероватно неефикасан. Стручна помоћ вреди новац, него избави нас од инсеката и вероватно дуже време. Као иу другим случајевима, уништавање инсеката ће морати да изабере: време или новац.

Успешна борба са бубашваба!

5 важних правила селекције службе за уништавање бубашваба

Поређење ефикасности спрејева, писаљке, разних замки и буба швабе гела