Kaip ir ką gali nužudyti utėlių ir nitų ant galvos

Gruodis 2018

Video: Land of Hope and Glory (UK 'Earthlings' Documentary) (Gruodis 2018).

Anonim

Убиј убиј вашке и гњиде - два задатка значајно разликују у сложености и постаје јасно је обично само у пракси. Као, и лек је ефикасан, а мртви инсекти скоро пада са косе после ње, али ево грипа као и остали у коси. И у недељу или две од њих излегло младог ларве паразита, и све опет почиње …

Чињеница да су одрасли на ваши и њихове ларве - довољно угрожене инсекти умиру од излагања многих инсектицида. А овде нита - Лице јаја је добро заштићен од утицаја штетних фактора животне средине густа заштитни премаз и стога отпорне на већину педикулициди средстава.

На пример, многи модерни педикулициди средства за уништавање вашки утицати на њихову нервни систем и изазвати инсеката парализу затим смрћу. Такви лекови могу продрети у тело уши кроз респираторни тракт (спирачи), а сами у нервни систем пада са крвотоком. НИТ је тако лако добити инсектицид није у могућности да, па чак и диве гњиде у истом раствору перметрина (моћне модерне инсектицида) није нужно да уништи.

Тако да убије гњиде морају бити изабрани за ову сврху тих средстава која имају овицидал акцију, која се трује јајашца. Или можете механички уништити њене чешљајући их посебним чешаљком - ово, иначе, није тако мрачно како изгледа на први поглед.

Иди на напомену

Агенти који уништавају гнече скоро увек уништавају сами себе. То значи да је одабир правог лека за контролу паразита може убити гњиде и вашке, како кажу, "један мождани удар". То је једино важно да пажљиво прочитате упутства таквих лекова, јер многи од њих имају контраиндикације и ако се користе неправилно може бити опасна за људе.

Како убити гњиде посебне припреме

Можда је најефикасније до сада, припреме гњида - то значи да у основи органофосфате. Такве супстанце укључују, на пример, карбофос и хлорпирифос. Овде, узгред, то се односи на све познате дихлорвоса - једина битна ствар овде је да га не бркају са модерним дихлорвоса, више немају никакве везе са "совјетским" истоименог инсектицида (у модерним дихлорвоса различитих брендова се користе безбедније за људско здравље инсектицида из групе пиретроиди).

Ови органофосфатни инсектициди се генерално сматрају веома токсичним за људе. Поред тога, често узрокују разне иритације у контакту са кожом, а стога се обично више не користе.

Међутим малатион у одређеним концентрацијама се даље користи да убије вашке и гњиде у композицији, на пример, следеће лекове:

  • спрејеве вашке и гњиде пара-Плус - овде малатион је део припреме заједно са додатним инсектицида перметрина и пиперонил бутоксид . Све три од ових хемикалија су нервни агенси имају утицај на ваши, али малатион може да продре кроз кожу директно у тело гњиде развоју ларве у њој.Аеросол се наноси на косу дуж целе дужине, као и на кожу главе, ширићи косу прстима. Након тога, производу треба дозволити да стоји 10 минута и испери текућом водом.

  • Педилин шампон - базиран само на карбофосу и нешто једноставније за употребу од Пара-Плус. Педилин се наноси на косу, као и сваки други шампон, стари око 20 минута и опрати. Током овог времена инсектицид успева да убије не само уши, већ и значајан део гнезда.

Занимљиво је

Принцип малатиона оперативни (се зове малатион) је да блокира ензим холинестеразе, која, заузврат, је дизајниран да блокира прекомерно ослобађање ацетилхолина. Други је неуротрансмитер који узрокује контракцију мишића када је изложен нервним рецепторима.

Сходно томе, када малатион блокира холинестеразе, ацетилхолин акумулира у организму у великим количинама и изазива контракцију (спазам) мишића инсеката. Само неколико минута након узимања малатиона инсеката ваши потпуно парализован, а затим је умро веома брзо.

и аеросола пара-плус, а шампон Педилин не могу само убити вашке и гњиде, али и довести до развоја нежељених ефеката. Непосредна опасност за људско нервног система малатиона у саставу ових лекова није тако брзо неутралисан у телу (код инсеката као "неутралисање" супстанца не може произвести).

Међутим, оба агенса могу изазвати алергије и иритације на кожи. Из тог разлога, и пара-Плус, и Педилином не препоручује се уништи вашке код деце млађе од 3 године, као и труднице и дојиље.

Ми уништавамо уши и гнече уз народне лекове

Да уништимо уши и гнијезде, можете погледати и народну медицину. Неки од њих су добри по томе што су једнако опасни и за одрасле инсекте и за њихова јаја.

Недостатак многих људских лекова за уши је њихова повећана опасност за људе, поготово ако се неправилно користе. На пример:

  • керозин, сирћет и водоник пероксид буквално могу запалити уши и гнезде на коси. Али када их користите, увек постоји значајна вероватноћа да се опече хемијски, много опаснији од самих паразита. Водоник-пероксид, поред тога, такође обарва косу: готово је немогуће убити уши на глави уз помоћ без промјене боје косе. Што се тиче употребе керозина - постоје случајеви његовог паљења код главе код деце при раду у близини извора отвореног пламена. Ништа мање узнемирујуће су резултати када родитељи малог родитеља погрешно разређују есенцију сирћета и третирају косу таквим решењем код детета.

  • Сок бруснице дозвољава да ослободи везу гитова на косу, али није у стању да их потпуно убије. Добро показано је комбинација овог лека са чешицама за чишћење уши.

  • Каприозна вода је такође отрован за гнезда, као и за уши. Можда се то може сматрати једним од најбољих фоликуларних педикулицидних средстава: ако пазите да лек не удари у уста или нос, то неће узроковати штету.

Средства попут етеричних уља и декора различитих биљака од уши и, нарочито, против гнезда су углавном неефикасна. Такве супстанце обесхрабрују инсекте, али ако паразити немају где да иду од главе, они ће преживети третман.

Шта ако … не убијеш гнездо?

Постоји такође веома ефикасан приступ у којем се гнови генерално игноришу, а ефекат је само на угрожене уши и њихове ларве. Овај третман је у складу са развојем паразитске циклуса:

  • прво извршена уништавање вашки што безбеднијим путем, на пример, на основу диметикона (спреј или Нидала Паранит) - супстанца је сигуран и ако случајно се користи унутра. На коси остају само живи.

  • Након оваквог третмана одржава се пауза од 10-12 дана, током којег се уклањају све ларве из свих гнезда.
  • Тада се обавља поновљена процедура извођења младих генерација на исти начин. Обично у овом случају могуће је убити уши готово потпуно без употребе посебно опасних препарата.

Минус ове методе је његово трајање, али уопште овај приступ оправдава се.

Сигурни начини убијања уши

И, коначно, убијају гнезе и уши на старом начину, механички их уклањају из косе. Уколико користите специјалне Цомбс педикулициди, овај процес може знатно олакшати и убрзати: Тип саће НитФрее и АнтиВ лани више од 90% вашке из косе.

Уклони гњиде из косе могуће након лабављење њихову везаност за косу сок од бруснице или шампона ЛицеГуард, а затим чешља чешаљ преко купатилу и испрати.

Такође у иностранству се активно напредује начин термичке деструкције вашке и гњиде посебан феном, али толико далеко да је руско тржиште још није представио опрему за примену ове методе.

И, наравно, најлакши и најјефтинији начин да се ослободите уши и гнезда је уништавање њиховог станишта.Да бисте то урадили, једноставно обријите заражену косу. Ако је овај приступ могуће естетски и стилски, рационалније је и лакше га користити.

Корисни видео: како ослободити дете вашке

Како могу у потпуности уклонити вашке и гњиде из косе користећи чешаљ АнтиВ