Kaip pasirinkti ir naudoti spąstus už kandžių

Sausis 2019

Video: Slacker, Dazed and Confused, Before Sunrise: Richard Linklater Interview, Filmmaking Education (Sausis 2019).

Anonim

Месец изазива значајно оштећење имовине Моле - добро познатог штеточина. Њена врста има пуно: воће, храна, кашика, одећа, крзнени мољац. Неки од њих уништавају производе, други - одећу и крзна. И они и други узрокују значајну штету на имовини. А ако се појављују сиве лептирице у кући, то значи да је вријеме да се започне лов на њих, јер они већ траже место где ће лежати јаја. Да би се избегао појављивање ларва без присуства, неопходно је борити се са лептирима. А за то је развијена посебна замка.

Које су замке

Замке произведене од стране различитих произвођача. Намењени су механичком борби против различитих врста мољаца. По правилу, замке су ефикасне против:

 • веша за прање веша;
 • воћни мољац;
 • барски мољац;
 • пуцање мољаца;
 • житарице;
 • Шубо мољци.

Најчешће замке за мољнице су лепак и феромонске замке

Замке могу бити различите у смислу принципа деловања и употребљених супстанци и метода. Али најчешћи од њих су:

 • лепак;
 • феромон.

Пхеромоне замке

Главна количина произведених замки је апсолутно сигурна за људе и животиње, јер не садрже никакве отровне супстанце. Они поступају по другом принципу: привлаче инсекте и механички их држе. Ово су тзв. Феромонске замке. Заснива се акција замки на физиологији мољаца.

Замка садржи феромоне, који привлаче кртицу. Феромони су специјалне супстанце које живе ствари дају да привуку особе супротног пола и да обезбеде процес репродукције.Посебно је важно деловање феромона у свету инсеката - они су више оријентисани у потрази за појединцима за парење по мирису.

Замке за феромоне привлаче инсекте и механички их држе

Научници су у једном тренутку изоловали феромоне меда и синтетисали их вештачки. Они укључују око десетак различитих једињења. Ови секси феромони се користе у замкама за привлачење мољаца. Дизајн који они имају могу бити различити, али значење је увијек исто.

Типови феромонских замки

Могу бити и глутински и не-лепљиви.

Љепило за љепило састоји се од кућишта, самолепљиве линије и дозатора за издвајање атрактивне ароме за инсекте. Диспенсери су направљени од гуме, фолије. Материјал дозатора одређује трајање употребе. Фолкапленовие диспензери служе дуже, готово три месеца. Али гуме ће морати да се замене много брже, јер је њихов век трајања 5-6 недеља.

Чињеница да произвођач употребљава дозатор у одређеној замци зависи од периода његовог рада и трошкова. Дугорочни уређај кошта више.

Замка је причвршћена на местима потенцијалне акумулације мољаца

Лепљива облога је прекривена лепком која дуго задржава својства. Инсектима привлачи ферозоне за дозирање и лети за мирис. Падају на лепак и држе се. Пошто је облога прекривена мољком, она се замењује.

Замка је често прозирна за корисност корисника. Постаје одмах приметно како је запушен уређај и да ли је време за промену облоге.

Како користити

Замка је причвршћена на местима потенцијалне акумулације мољаца. У кућама, то могу бити кабинети, где се храна чува, када су у питању исхрана месара. И гардеробе са одјећом, ако борба дође са капутом и крзненим капутом. Можете сазнати ио другим методама заштите вашег крзна од крзна читајући један од чланака на нашој веб страници.

Треба да проверавате замке сваког дана.

Крт пада на лепак и придржава се ње

Безалкохолне замке се састоје само од тела и дозатора. Инсекти, привучени мирисом феромона, уђу у замку у посебном одјелу, гдје не могу излетјети. Понекад такви уређаји имају инсектицид.

Замке за феромоне штетне

Замке са феромонима су апсолутно безбедне, јер не садрже никакве отровне супстанце. Осим тога, сами феромони садрже безначајну количину - до 1-3 мг. Због тога су тако погодни за употребу у кухињама - они су апсолутно безопасни за производе и не могу их покварити. Пхеромоне замка се можда налази у ормарима са производима.

Трапови феромона делују строго против одређеног типа инсеката. Пошто за сваку врсту инсеката само одређени тип феромона служи као мамац, могуће је искључиво да се решите од мољаца.

Падине против пожара

Пожари са истим производима за штету на успех у кухињи. За људе, његов изглед није много другачији од плодова. Замка из ватре израђена је од полиетилена, који се обрађује феромонима. Лептири падају у тело и остају тамо.

Задржите замке на нивоу од 2,5 м од нивоа пода. За кухињу једна или две замке су довољне да би се обезбедило да се месари брзо елиминишу.

Како се решити мољаца (видео)

Мјере опреза

Многи људи вјерују да што више замки које инсталирају, то ће сигурније бити заштићене од мољаца.И уместо препоручене количине, на територији од 7 метара налазе се 3-4 замке. И они су изузетно разочарани када виде да замке не раде.

Испоставља се да се превише извора феромона не може инсталирати у малим областима. Инсекти почињу да се изгубе због превелике количине феромона и престају да буду заинтересовани за замке.

Дакле, једна замка је довољна у кухињама, највише два.

Правила примене

Савремене замке опремљене су погодним лепљивим слојем, које им омогућавају да буду залепљене на било којој површини. У том случају, након пилинга замки на површини ормара, нема трагова. Уређај се лако поставља на хоризонталне и вертикалне површине.

Савремене замке опремљене су погодним слојем лепка, омогућавајући их да се лепе на било коју површину

Најпознатије замке:

 • "Природна контрола" од прашине;
 • "Аероксон" из воћног мољца;
 • "Раптор" из различитих врста кртица.

Безбедносне мере

Упркос чињеници да у замкама нема пестицида, они су и даље подложни безбедносним мерама када их држе. После рада са њима, требало би да оперете руке сапуном и водом. Ако супстанца из замке стигне на кожу, онда је обрисана кожом ватом са биљним уљем и темељито опрати место контакта са водом и сапуном.

Средства од мољаца (видео)

Замке помажу брзо да се избаце од мољаца и не брину за безбедност производа. Повратне информације клијената указују на њихову ефикасност и лакоћу кориштења.