Graužikai: kas bijo pele ir žiurkių

Gruodis 2018

Video: The Great Gildersleeve: Town Is Talking / Leila's Party for Joanne / Great Tchaikovsky Love Story (Gruodis 2018).

Anonim

Да бисте се ослободили глодара, потребно је да знате шта је уплашило миша да се ослободи глодара, треба да знате шта је уплашило миша. Кућни гнезди су стални сусједи човјека. Међутим, они наносе велику штету, продиру скоро свуда, чак иу модерним вишенамјенским зградама. Из тог разлога, питање борбе мишева и пацова је актуелно.

Методе ослобађање од глодара

најпоузданији начин ослобађања од глодара - дератизације услуга позива. Специјалисти су изложили отрован мамац у различитим деловима куће. Можете изабрати и две врсте отрова - брзу и спору акцију. У првом случају, глодари брзо умиру, а у другом се отров постепено акумулира у телу животиње. Други метод је поузданији када се ради о пацовима, који су прилично паметан и може посматрати понашање Киндред, већ пробали нову храну.

Они који су одлучили да започну независни рат са глодавцима, треба да знате како да их привлаче

Шта то воле мишеви?

Они који су одлучили да започну независни рат са глодавцима, морате знати како их привлачити. Постоји питање ефикасног мамца за пацове и мишеве. Да бисте се ослободили ових штеточина, треба обратити пажњу на чињеницу да као пацови и мишеви:

  1. Пацов - љубитељ производа животињског порекла, не може се рећи о кући миш, за који, међутим, поврће, здраве хране.
  2. За глодаре, најугроженија је сточна храна са јаким мирисом, што их може заборавити на опрез и покушати доћи до мамца.

Тако, како мамац за мишеве комадића воћа су најпогоднији, на пример јабуке, крушке, брескве, шљиве или хлеба натопљене сунцокретовог уља са јаким мирисом, каша. За пацове су пожељни мамци од кобасице, димљених производа, масти, сира. Ови производи се могу мешати са отровом глодара, као што су Крисид или Зоокоумарин, и смештени су у осамљене углове куће. Неке домаћице препоручују и инсталирање две посуде - једна са мешавином брашна и гипса, а друга са водом. Глодавац, засићујући мешавином, замрзава жеђ водом, замрзава гипс у стомаку и животиња умире.

Пиринач садржи хидроанонску киселину, која представља велику опасност за мале животиње, укључујући глодаре

Све ове методе имају значајне недостатке. Поред тога, мишеви и пацови су прилично лукав и могу намирисати отров, вероватно је да ће мамац јести љубимца или мало дете. Ако је мамац је и даље једе глодаре, вероватно је, власници куће за дуго ће морати да се ослободи мириса распадања, јер ће мишеви и пацови умиру у своје јаме.

Танси је теренска биљка са јаким мирисом камфора. Гомиле биља се користе за инсеката

полази од мишева и пацова (видео)

хумане начине решавања

Шта да урадите ако треба само да би уплашио мишеве и пацове из куће? Морате знати о чему се пацови и мишеви бојају. Можете користити застрашивање са звуком и мирисом. Глодари не толеришу гласне звуке, тако да можете да користите моћне звучнике како бисте их уплашили.10 минута гласне музике дневно - а глодари ће напустити вашу кућу за пар недеља. Али ова метода није погодна за све. Шта су они који живе у становима и не желе да узнемиравају комшије буком? Тренутно се широко користи електронски репеллер, који производи ултразвучне сигнале који су сигурни за људе, али који делују депресивно на глодаре. Међу таквим страшама треба додијелити Риддек и Ултрасониц Дуал Пест Репеллер.

Пињол је биљка сигурна за животиње и људе. Има горког, киселог мириса који плаши мишеве

Који мирис не воле мишеве и пацове? Нису сви знали да глодари имају изузетно осетљиве органе мириса, тако да многи мириси за њих застрашују. Размислите о чему се миришу мишеви и пацови: првенствено биљке и лековитог биља - брашна, црни кукуруз, пелин, поље менте, танси, камилица, ледум.

  1. Пиву садржи хидроанонску киселину, која представља велику опасност за мале животиње, укључујући глодаре. Према томе, пацови и мишеви не приступају овој биљци.
  2. Блацкроот. Ова биљка се сматра и отровном, али за разлику од малина, то представља опасност не само за пацове, већ и за људе. Из тог разлога, користите ове биљке са изузетним опрезом и минималним количинама.
  3. Пињол је биљка сигурна за животиње и људе. Има горког, киселог мириса који плаши мишеве. Сушени краставци ове биљке лежали су на местима на којима се појављују глодари, дуж периода подрума, складиштима са резервама зрна.
  4. Намирница се најчешће користи као есенцијално уље или екстракт. За људски мирис, арома ове биљке је веома пријатна, али мишеви не привлаче мирис.Мала количина раствора капља близу пацова и отвора миша, близу хране, у местима где се глодари појављују. Можете користити и лишће менте.
  5. Танси је теренска биљка са јаким мирисом камфора. Грожђе ове биљке користи се за одбацивање инсеката.
  6. Поље камилице је извор оштрог смолног мириса који глодари не воле. Снопови сушених биљака могу се држати у кућним објектима, поред производа.
  7. Ледум је још један поуздан лек против штеточина. Садржи етерична уља, тако да чак и на великој удаљености глодари осећају мирис овог биљке и не приступају то. Али треба истаћи да се Ледум сматра отровним, тако да у кући није потребно држати снопове ових биљака у великим количинама.

Фиелд мати се највише користи у облику етеричног уља или екстракт

Поред биљне мирисе одбија мишеве и многе хемијске: запаљеном гумом, нарезивање вуна или надоле, нафтален, духови бази алкохола са оштрим аромом керозина. Али ови мириси су погодни само за борбу против глодара у не-стамбеним просторијама, јер имају негативан утицај на људско тело.

Скарпи мишева (видео)