Pavojingos buitinės skruzdėlės

Sausis 2019

Video: Pavojingos buitinės atliekos (Sausis 2019).

Anonim

Најчешћи репрезентативни инсекти домаћинство у свету - црвени или Фараоновог мрава. Најчешће пате од њихових уједа врло мале деце.

опасних мрави домаћинство

Најопаснији Антс - велики шумски, случајно је довео до ман стану. Такви инсекти могу гризе и штетити људско здравље. Опасан за људска мравима који живе на територији Русије - Ред Воод мрава. Инсекти овог типа имају на крају абдомена врху са отровним супстанцом - мравља киселина која има иритација. Отров се може одлагати мрава на растојању од 30 цм. Ујед изазива пецкање, кожа око њега постаје црвена и отечена.

НАШИ ЧИТАЛИ ПРЕПОРУЧУЈЕМО! У борби против мрава, наши читаоци препоручује репелент Пест-Рејецт. Електромагнетна и ултразвучна технологија са 100% ефикасношћу се бави мравима, бубашвама, бубама и другим инсектима. Апсолутно сигурно, еколошко средство за људе и кућне љубимце. Опширније овде …

Фире Ред мрави, назване по својој болној отровног угриза изазива веома реалне термалне опекотине, су најопаснији инсект на свету. За неке људе, њихово присуство у стану је опасно по живот. Угриз од ватрених црвених мрава могу да изазову озбиљне алергијске реакције, а у неким случајевима, анафилактички шок.Реакција је узрокована отровним отровом алкалоида - салинопсисом. Широм света, стотине смртних случајева су од инсеката ове врсте.

Мрави су носиоци опасних патогена

Инсекти путују на велике удаљености у потрази за храном. У топлој сезони, ови инсекти могу да уђу у кућу након посете канадским каналима за отпатке, техничким просторијама, јавним тоалетима и сметлиштима. У будућности се крећу по кухињским столовима, ормарићима и другим мјестима гдје може бити храна. Миграција може довести до појаве и репродукције у људској храни различитих патогена који изазивају опасне болести.

  • Дизентерија - озбиљна болест узрокована бактеријама рода Схигелла, се јавља у акутној или хроничној форми и карактерише јој је повреда функције црева и желуца.
  • Тифусна грозница - заразна болест узрокована једним од врста салмонела, карактерише пораст лимфног апарата гастроинтестиналног система.
  • Дифтерија је болест изазвана Леффлеровим бациљем. Карактерише га општа тровања тела, оштећење уста и назофаринкса.
  • Колера је озбиљна болест која има епидемијски облик, изазива бактерија Вибрио цхолерае.
  • Салмонелоза је група заразних болести изазваних бактеријама бројних врста салмонела. Болест се јавља са лезијама гастроинтестиналног тракта, дехидратацијом и тровањем тијела.
  • Мрави су носиоци јаја црва који узрокују развој хелминтхиосис.

Важно! Инфекција паразитских црва кроз мравље је врло опасна за дјецу.Болест доводи до кашњења физичког и менталног развоја детета.

Мрави могу да носе опасне болести које угрожавају здравље и животе љубимаца: панлеукопеније мачака, парвовируса ентеритис, псећи дистемпер.

Мрави у стану формирају сопствену чување хране у удаљеним местима где су производи долазе у запуштеност и постане плодно тло за штетне бактерије и гљивице убуђалим.

кварења хране и кућних апарата

Хоме мрави су свејед инсеката и хранити на мрвице хлеба, житарица, воћа и бобица, шећер, мед, бомбона и других производа који проналазе приступ. Мрави корумпирани по производима морају бити уништени како би се избјегла инфекција различитим болестима.

Поред тога, мрави организују гнезде у кућним апаратима, што може довести до кратког споја и грешке опреме. Они могу да једу природну кожу и тканину, што доводи до губитка изгледа одјеће.

Мрави-дрвеће имали су своје име због способности да шуњују кроз шуму коморе и коморе за распоређивање гнезда. Смјештени у стану, ови инсекти раде у намјештају и у дрвеним елементима унутрашњости се крећу, покварити дрвене структуре.