Bedbug žalingas klaidą (eurygaster integriceps)

Lapkritis 2018

Video: A Bedbug's Bite - Up Close! - Bang Goes the Theory - BBC (Lapkritis 2018).

Anonim

Бедбуг штетно буг (Еуригастер интегрицепс) - ово је опасна штеточина житарица показују максималну активност у периоду њиховог раста и сазревања. Често можете пронаћи ово инсект на младе изданака ушију пшенице или у фази воска зрелости.

Иако је ово грешка и је у основи непријатељ великих индустријалаца, понекад боли и украсне траве, због које су нијансе борбе је корисно знати све оне који на било који начин повезан са пољопривредом.

Како буба штетан буба

овални стан Мелис стенице, од којих је фотографија је приказана у наставку, сасвим препознатљив:

Иако инсект може имати више опција Боја: сива, браон-сиве, жућкасто-бела, она је различита одеш других штеточина веома густа протецтиве схиелд-схелл који је обложен са паттернс - тачкама или линијама. Најчешће, ови обрасци бледа, али понекад могу бити светло зелене или сребрна боја.

Пронотум буба два пута величине главе, заобљена крила. Ова грешка је лети лепо и у потрази за храном може превазићи удаљености од 200 км!

Моутх апарати - пиерцинг-сисањем уз помоћ штеточина уједе преко пшенице произлази, сиса сок из капилара биљке.

, слика у слици буг јаја су мали, имају обли и зелену боју:

После 7-10 дана након полагања јаја појавити ларве које су 5 фазе развоја, и постепено прилазе изглед одрасле особе.Слика приказује Беетле Буг бубу у стадијуму ларве од 1. старости:

Преглед

"Никада нисам суочио такву претњу, али је недавно засађено ново поље станицу, одмах поред ливада може се видети из бубе и летео прилично … велике бубе, шарене, лети и после апсолутно није потребно њихово пшеница за млевење, лепљиво тесто … сада активно покушавају да их, али до сада ништа не функционише bug на пшеници -. .. прави напада на жетву "

Никита Антонович Краснохрад

Свакодневица штеточина

Буг је главна претња културама - они су његов извор хране. Зими, бубе су у потрази за новим привременог боравка, креће испод лишћа у шуми или иде у вишегодишњих корова. Понекад штале или канте са пшеничном посудом могу послужити као зимско подручје.

Са почетком пролећне топлоте (10-15 степени), бубе лети у потрази за раним зимским културама. Једном када пронађу погодно место за храну и живот, постоји масивна парења мушкараца и жена. 10-15 дана након овог Еуригастер свака женка полаже јаја 30-40, односно на биљкама лишћа.

Након 7-10 дана појављују се нове ларве, које се хране на исти начин као одрасле инсекте. Због наглог повећања броја грешака у њиховој репродукцији, они могу да униште дио озбиљан или чак потпуно целе усева на одређеној локацији.

комплетна конверзија циклус ларве у имаго потребно 20-30 дана, током којих је инсект пролази кроз пет фаза расте и молтинг, сваки пут све више као буба одраслих.Ако се ларве најчешће наћи у фабрици, где су рођени, након трансформације у имаго нове Бугс Бугс почињу да се населе у суседним ушима и множите се, постепено покривају велике области.

У фото представљена Бедбугс грешку на ухо пшенице:

Како штету људима и бубе бубе могу да се ослободите од њих

Директно за људску штетних Буг је безопасан. Он не уједе, па чак и ако је инсект био у кући, најлакши начин да се баци кроз прозор.

Пре него што се отараси Бедбугс корњаче, прво морате да их пронађете. Испод су знаци упозорења од кварења од Цхинцх зрна буг:

  • маса Вилтинг младих изданака, који се јавља у зони (ако су грешке још нису населили целу област);
  • Белоколос или деформитет уха, мења свој првобитни облик;
  • на прагу зрелости уво надколи приметан зрна, мења боју или трагове (бодова) од буба уједа.

Савет

Научници су открили да је штетан Буг воли да једе оно највредније за људска сорти житарица, моћних и способни да брзо расте и производе велике количине сока. Штеточина може стварно изазвати веома значајне губитке.

у зрну, што параситизед бубе буг ће бити значајно смањена количина глутена. Чињеница да бедбуг пљувачка садржи посебан ензим који у великој мери мења хемијски састав производа и чини неупотребљивим. Пиерцинг стабљике биљке са својим дугом пробосцис буба улази у капиларним ензимска течности, која потом шири на горњем делу стабљике и ушију.

Најинтересантније је то што брашно, млевено од зрна оштећених ушију, изгледа исто као и из здравог уха. То се једино својствима разликује далеко од најбољих.

Након мешања теста, ензими почињу да раде поново. Тесто постају вискозне и вискозне, добија тамно сиву боју. Наравно, ово брашно не може се користити за кување или печење.

Контролне мере против грешке

Да би се спречило контаминирање зрна штетним бубама, неопходно је поштовати одређена правила:

  • Правовремена жетва зреле усјева, директно комбиновање метода;
  • Правовремена борба против дивљег корова, али истовремено и обавезно очување шумских појасева и подручја дивље вегетације у близини поља у којој се репродукују природни непријатељи кревета;
  • Гнојење на терену. Посебно је ефикасна употреба калијума и фосфора;
  • Коришћење сорти са повећаном отпорношћу на паразите.

Међутим, ако је креветска буба већ продрла у поље и тамо почела да се множи, потребно је предузети радикалне мере. У овом случају, хемијски препарати прилагођени за такве штеточине ће помоћи.

Најбоље је обавити третман у време када ухо има само млечну зрелост. У овом тренутку, паразити тек почињу да га колонизују, а противљење ће бити најефикасније. На пример, можете користити следеће лекове:

  • Актара. Инсектицидна група неоникотиноида, ефикасна у прскању. Сат након пријаве, инсекти престају да се хране и у року од једног дана потпуно умиру. Актара је посебно ефикасна са великом акумулацијом инсеката, омогућава вам брзо и лако уништити већину становништва;

  • Карате Зион.Пиретроидни инсектицид, који утиче на нервни систем инсеката и узрокује њихову брзу смрт (од неколико сати до дана). Лек се ослобађа у облику суспензије, спречава појаву отпора код штеточина.

И неки други.

Прскање раствором препарата може се извести из ваздуха, или бити усмерено локално, директно на биљке. Оба наведена инсектицида имају довољно широк спектар деловања, а осим штетних корњача, уништавају се и други штеточини житарица.

Преглед

У нашем домаћинству, Актара обично узнемирава штету корњацу. Добар алат, хробњаци успевају да лети, пошто распршујемо композицију и након неколико дана они су нестали. Када се излив ларве поново покупи. После тога нема проблема, не само са корњацима, већ и са другим паразитима. Ово је један од најбољих инсектицида, већ дуго га користимо само.

Александар Семенович, Павлоград

Свакогодишњи штетни буг доводи до огромних губитака у пољопривреди, што је један од главних штеточина житарица. Због тога се увијек морају предузимати превентивне мере против ње, а на почетку инфекције - дјеловати брзо и масовно.

Пример како грешка штетних грешака поквара пшеницу